Στο στόχαστρο το Στρατιωτικό Νεκροταφείο της Κλεισούρας στην Βόρεια Ήπειρο – Βρέθηκε σάκος ύποπτος για εκρηκτικά

Στο στόχαστρο το Στρατιωτικό Νεκροταφείο της Κλεισούρας στην Βόρεια Ήπειρο – Βρέθηκε σάκος ύποπτος για εκρηκτικά

Ύποπτη και περίεργη καθίσταται η υπόθεση του σάκου που εντοπίστηκε στο Ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο της Κλεισούρας, εκεί όπου φυλάσσονται τα οστά εκατοντάδων πεσόντων στα βουνά της Αλβανίας.

Ο σάκος εντοπίστηκε το πρωί και κινητοποίησε τόσο τις ελληνικές διπλωματικές αρχές όσο και τις αστυνομικές αρχές της χώρας. Στο χώρο του Νεκροταφείου έφτασαν πυροτεχνουργοί από τα Τίρανα.

Τα Αλβανικά μέσα μεταδίδουν ότι ο σάκος ήταν άδειος, όμως σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του Epiruspost ο σάκος περιείχε εκρηκτική ύλη.

Σημειώνεται ότι ο χώρος του Νεκροταφείου είναι περιφραγμένος και κλειδωμένος και η πρόσβαση δεν είναι εύκολη τις ώρες που δεν λειτουργεί το Μοναστήρι και απουσιάζει ο φύλακας.

Αυτό που κάνει την υπόθεση περίεργη και ύποπτη είναι το γεγονός ότι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς άγνωστοι είχαν γράψει συνθήματα έξω από το Στρατιωτικό Νεκροταφείο εκφράζοντας με αυτά την «αγάπη τους για την Τσαμουριά».

Στο συμβάν της Πρωτοχρονιάς δεν δόθηκε αρχικά δημοσιότητα θεωρώντας ότι πρόκειται για μεμονωμένο.

Μετά όμως και το τελευταίο, ο προβληματισμός γίνεται εντονότερος καθώς φαίνεται ότι κάποιοι επιθυμούν να προκαλέσουν ένταση με ένα θέμα μάλιστα πολύ ευαίσθητο, όπως αυτό των νεκροταφείων, που έμενε «παγωμένο» για μία και πλέον και δεκαετία.

Ανάλογος είναι ο προβληματισμός και στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας η οποία κατά διαστήματα στοχοποιείται άλλοτε από ακραίους κύκλους και άλλοτε από το επίσημο κράτος.

Ο ύποπτος σάκος εντός του Νεκροταφείου εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής. Ήδη έχει σημάνει συναγερμός στις Αλβανικές αστυνομικές αρχές και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει κινηθεί κλιμάκιο πυροτεχνουργών από τα Τίρανα το οποίο αναμένεται να φτάσει στην περιοχή.

Παράλληλα έντονη είναι η κινητικότητα και των ελληνικών διπλωματικών αρχών, κυρίως της Πρεσβείας στα Τίρανα.

Το θέμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.