ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κ.Μητσοτάκη – Χ.Χάφταρ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κ.Μητσοτάκη – Χ.Χάφταρ

Σαράντα λεπτά κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Πριν την έναρξη της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Χαλίφα Χαφτάρ προχώρησε σε σύντομη δήλωση σε δημοσιογράφους.

«Είμαστε φιλειρηνιστές. Ήρθαμε εδώ να συζητήσουμε για την ειρήνη», δήλωσε ο Λίβυος στρατάρχης, Χαλίφα Χάφταρ προσερχόμενος στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό που τον δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή.

Νωρίτερα ο στρατάρχης Χάφταρ είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Πριν την έναρξη της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Χαλίφα Χαφτάρ προχώρησε σε σύντομη δήλωση σε δημοσιογράφους.

«Είμαστε ειρηνιστές, αγαπούμε την ειρήνη και γι’ αυτό ήρθα εδώ (σ.σ. στην Ελλάδα). Αγαπάμε την ειρήνη σ’ αυτή την περιοχή και συνεργαζόμαστε για την ειρήνη», δήλωσε ο Χαφτάρ.

Νωρίτερα ο αρχηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

«Είχαμε μια μακρά και ενδιαφέρουσα ομιλία, όπου συζητήσαμε την κατάσταση στη Λιβύη, τη διαδικασία του Βερολίνου, αλλά και την επόμενη ημέρα […] Ζήτησα από τον στρατηγό Χαφτάρ να επιχειρήσει να πετύχει την κατάπαυση του πυρός, την αποκατάσταση της ειρήνης στη Λιβύη, την απομάκρυνση των μισθοφόρων, αλλά και την αναγνώριση της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης Σάρατζ και της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στη Λιβύη προκειμένου να τηρηθεί το εμπάργκο όπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επόμενη ημέρα της Λιβύης. Είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις ανακωχής, είτε με τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής εμπάργκο στη μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη», υπογράμμισε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.