Πατριωτικά σωματεία του εσωτερικού και της ομογένειας δημιούργησαν επιτροπή εορτασμού του 1821

Πατριωτικά σωματεία του εσωτερικού και της ομογένειας δημιούργησαν επιτροπή εορτασμού του 1821

Η Ομοσπονδία πατριωτικών & ορθοδόξων σωματείων , η Macedonian Association of Greater Washington D.C. , ο Όμιλος φουστανελοφόρων Ν. Αττικής & η Επιτροπή απογόνων αγωνιστών 1821, δημιούργησαν κοινή επιτροπή εορτασμού, 100 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

«Με υψηλό το αίσθημα του σεβασμού & της ιστορικής μνήμης η Ομοσπονδία πατριωτικών & ορθοδόξων σωματείων , η Macedonian Association of Greater Washington D.C. , ο Όμιλος φουστανελοφόρων Ν. Αττικής & η Επιτροπή απογόνων αγωνιστών 1821 προχώρησαν στην δημιουργία επιτροπής εορτασμού 1821-2021.

Βρισκόμαστε προ των πυλών των 200 χρόνων από την ελληνική παλιγγενεσία και το μήνυμα της σήμερα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Θέλοντας μακριά από διορισμένες επιτροπές να τιμήσουμε την μνήμη των ηρώων μας με τρόπο που αρμόζει στην προσφορά και τα ιδεώδη τους, προχωρήσαμε στην σύσταση της επιτροπής αυτής που αποτελείτε από μεγάλους φορείς Ελλάδος & ομογενειακού Ελληνισμού.

Μέσα από την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα 1821.com.gr θα μπορείτε να λαμβάνετε τους επομένους μήνες ενημέρωση για το σύνολο των πολιτισμικών, ιστορικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών δράσεων που σχεδιάσαμε. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην άγνωστη μέχρι σήμερα εθνική προσφορά των Ελλήνων της Β. Ελλάδος.

Έμβλημα μας, το ιερό σύμβολο με το σταυρό της φιλικής εταιρίας, προσαρμοσμένο στο γαλανόλευκο χρώμα της Ελληνικής σημαίας.

Οποιοδήποτε άλλος φορέας θέλει να μοιραστεί τις παραπάνω αξίες απο τις οποίες ορμώμενοι προχωράμε, δεν έχει παρά να επικοινωνήσει μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα μαζί μας.

Πιστεύουμε όλοι θα σταθείτε αρωγοί στην εθνική προσπάθεια που καταβάλουν τα χιλιάδες μέλη των σωματείων μας με σκοπό μια σειρά εκδηλώσεων & δράσεων αντάξιων της μνήμης & της προσφοράς των ηρώων μας.

Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη ,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επιτροπή εορτασμού 1821-2021»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.