Σε πλήρη ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο – Τουρκία: «Μετά την επιδημία θα ξαναστείλουμε τους μετανάστες»

Σε πλήρη ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο – Τουρκία: «Μετά την επιδημία θα ξαναστείλουμε τους μετανάστες»

Χθες ο Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι η Άγκυρα μετακίνησε 5.800 μετανάστες από τον Έβρο για ανθρωπιστικούς λόγους ενώ ομολόγησε εμμέσως ότι μετά την πανδημία η κυβέρνηση Ερντογάν θα επαναλάβει τον εκβιασμό στους Ευρωπαίους και θα ξαναστείλει στα σύνορα τους αλλοδαπούς για να επιχειρήσουν την παράνομη είσοδό τους στον Έβρο.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα και όπως μπορούμε να δούμε και στις φωτογραφίες που σήμερα έφερε στην δημοσιότητα το evros-news ο στρατός και η αστυνομία με όλα τα μέσα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και σε πλήρη ετοιμότητα.

Μάλιστα από χθες βαμμένο στα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας, έφτασε στις Καστανιές του Έβρου, το πρώτο τεθωρακισμένο όχημα MRAP Typhoon GSS-300, προκειμένου να ενταχθεί στα μέσα επιτήρησης των συνόρων που συνεχίζονται εντατικά παρά την απομάκρυνση των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, από το Παζαρκουλέ.

Η μετακίνηση χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν ένα σχέδιο τουρκικής έμπνευσης, με στόχο τον εκβιασμό της ΕΕ με σκοπό να πετύχει η Άγκυρα την εκταμίευση οικονομικής βοήθειας δισεκατομμυρίων ευρώ από τις Βρυξέλλες, δίνει με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Να σας πω κάτι που ο κόσμος δεν ξέρει ο κόσμος ακόμη. Από χθες το βράδυ εκκενώσαμε το Παζάρκιουλε, ίσως είναι καινούρια πληροφορία» είπε ο κ. Σοϊλού σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση χιλιάδων μεταναστών από τον πρόχειρο καταυλισμό στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές του Έβρου.

«Μεταφέραμε τους πρόσφυγες πίσω σε εννέα επαρχίες. Θα τους φιλοξενήσουμε σε κέντρα απέλασης. Η επιχείρηση διήρκεσε από το βράδυ μέχρι το πρωί (σσ εννοεί της Παρασκευής 27 Μαρτίου). Περίπου 5.800 πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από εκεί» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού και πρόσθεσε: «Ηταν μια προληπτική κίνηση. Επρεπε να το κάνουμε. Ωστόσο κανείς ακόμη δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με αυτό».

Με έναν τόνο που θα μπορούσε να θεωρηθεί σχεδόν απειλητικός, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε: «Οταν η πανδημία του κορωνοϊού τελειώσει, δεν πρόκειται να αποτρέψουμε κανέναν απ’ όσους μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Παζάρκιουλε».

«Άρα δεν είναι αλλαγή πολιτικής;» ρωτούν τον Σουλεϊμάν Σοϊλού οι Τούρκοι δημοσιογράφοι, για την απόφαση μετακίνησης χιλιάδων μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα πίσω στην ενδοχώρα της Τουρκίας. «Όχι, λάβαμε αυτή την κίνηση προληπτικά, σαν ένα ανθρωπιστικό μέτρο» ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας που ξεκάθαρα παραδέχτηκε ότι τόσο η μετακίνηση όσο και η απομάκρυνση 5.800 μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σχέδια έγιναν σε υλοποίηση σχεδίου της τουρκικής κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.