Η γερμανική Die Ziet υποστηρίζει πως «η Ελλάδα εξοπλίζεται παρά τις εκκλήσεις αποκλιμάκωσης»

Η γερμανική Die Ziet υποστηρίζει πως «η Ελλάδα εξοπλίζεται παρά τις εκκλήσεις αποκλιμάκωσης»

Στα ελληνοτουρκικά και κυρίως στους στόχους που έχει η Ελλάδα να επενδύσει σε νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Η Τουρκία την απειλεί με πόλεμο σχεδόν καθημερινά εξαιτίας της διαμάχης για τα αποθέματα φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και αυτός είναι ο λόγος με τον οποίο η Αθήνα θεμελιώνει την απόφασή της», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Όπως παρατηρεί η Zeit «παρά όλες τις εκκλήσεις για αποκλιμάκωση η κυβέρνηση στην Αθήνα ανακοίνωσε νέα εξοπλιστικά προγράμματα». Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι διεκδικεί μια άδικη κατανομή φυσικού πλούτου. Και οι δύο χώρες έχουν στείλει τους στρατούς τους για ασκήσεις στην περιοχή. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν τέλη Αυγούστου είχε ανακοινώσει ότι η χώρα του “δεν θα κάνει παραχωρήσεις” και επικαλέσθηκε τις νίκες των Σελτζούκων Τούρκων εναντίον των Βυζαντινών κατά τον Μεσαίωνα».

Η τουρκική στάση συνοψίζεται ως εξής, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Η Τουρκία θα λάβει αυτό που δικαιούται και είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα η Ελλάδα, γράφει η Zeit, «βρίσκεται σε επαφή με φιλικές κυβερνήσεις για να ενισχύσει τον στρατιωτικό εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεών της (…) H Ελλάδα θα μπορούσε να αγοράσει γαλλικά μαχητικά Rafale και τουλάχιστον μια γαλλική φρεγάτα (…) Την περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα είχε συγκεντρώσει 2,5 δισ. Ευρώ στην αγορά ομολόγων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.