ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο… κορωνοϊός θα καθορίσει αν θα τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με στρατιωτική παρέλαση!

Ο… κορωνοϊός θα καθορίσει αν θα τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με στρατιωτική παρέλαση!

Το πρωί της 25ης Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην παρέλαση για την εθνική επέτειο και το απόγευμα θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες καθώς εκείνη την ημέρα έχει προγραμματισθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η αρχική αναφορά του προγράμματος αλλά…

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προετοιμάζεται από τώρα για παρέλαση όπως μεταδίδουν πληροφορίες αλλά όπως φαίνεται ακόμα και η παρέλαση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα!

Δηλαδή μπορεί να γιορτάσουμε τα 200 με πολύ… ησυχία και εκδηλώσεις στους υπολογιστές και την τηλεόραση!

Αρχικά ήταν να γίνουν και τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης που είχαν προγραμματισθεί να γίνουν την 25η Μαρτίου με την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Και εδώ λόγω της συμμετοχής του Κ.Μητσοτάκη στη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα εγκαίνια της Πινακοθήκης πάνε μια μέρα πίσω. Δηλαδή στις 24 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν στην τελετή καθέλκυσης της νέας τουρκικής σχεδίασης φρεγάτα που βασίζεται στην κλάση MILGEM, ήταν χειμαρρώδης για το τι εστί ανεξαρτησία και ένοπλες δυνάμεις λέγοντας ότι:

Τα έθνη τα οποία δεν είναι ισχυρά και με επαρκή και ανεξάρτητη τεχνολογία στο πεδίο της άμυνας, δεν είναι δυνατόν να βλέπουν το μέλλον τους με ασφάλεια

Η Τουρκία για να εγγυηθεί την δική της ασφάλεια αλλά και για να μπορέσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των φίλων της, είναι υποχρεωμένη να διατηρεί την αποτρεπτική της ισχύ στο υψηλότερο επίπεδο.

Το να είμαστε ισχυροί στρατιωτικά, οικονομικά και διπλωματικά για εμάς είναι κάτι πέρα από επιλογή, είναι μία υποχρέωση.

Το 2002 στην αμυντική βιομηχανία διεξάγονταν μόνο 62 σχέδια, ενώ σήμερα αυτό το νούμερο έχει φτάσει στα 700. Έχουμε καταστεί μία χώρα η οποία με τα χερσαία και θαλάσσια οχήματα της καλύπτει τις δικές της ανάγκες και μαζί τις ανάγκες των φίλων και συμμάχων της.

Είμαστε μεταξύ των δέκα χωρών που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να συντηρήσουν το δικό τους πολεμικό πλοίο.

Παρά τις συκοφαντικές εκστρατείες κάποιων εντός ημών, όλος ο κόσμος παρακολουθεί με φθόνο τα ένοπλα και οπλισμένα ΜΕΑ μας.

Είμαστε μια χώρα που μπορεί με τις δική της δύναμη και ξεπερνά τις δυσκολίες και τα κρυφά και φανερά εμπάργκο που εφαρμόζουν οι παγκόσμιοι προμηθευτές. Οδεύουμε σε τέτοιο σημείο που αν και δεν το θέλαμε, αλλά ο κακός γείτονας μας έκανε νοικοκύρηδες.

Είμαστε μεταξύ των 3-4 χωρών στον κόσμο στην παραγωγή ενόπλων και άοπλων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων.

Όπως συνέβη στον 44 ημερών πόλεμο του Καραμπάχ τα τουρκικά ΜΕΑ, αλλάζουν τις μεθόδους του πολέμου. Η Αρμενία επιτίθετο στον φίλο μου, στον ομογενή μου. Εμείς λοιπόν τους στηρίξαμε(σσ άραγε είμαστε έτοιμοι και εμείς για αντίστοιχες κινήσεις στην Κύπρο;). Στο ΝΑΤΟ όπου είμαστε μαζί δεν μας έδωσαν θερμικές κάμερες, αναφερόμενος στο καναδικό εμπάργκο. Και εμείς τις παράξαμε μόνοι μας.

Πρώτα ο Θεός σε 5 χρόνια με τα 5 μεγάλα σχέδια, θα καταστήσουμε τον στόλο μας πολύ ισχυρό. Κάθε χρόνο αρχίζοντας από το 2022 με το Πίρι Ρέις, θα θέσουμε σε λειτουργία 6 υποβρύχια μας, με τα οποία αποκτήσαμε σημαντικές ικανότητες στην τεχνολογία υποβρυχίων.

Την θαλάσσια έκδοση του αντιαεροπορικού συστήματος χαμηλού υψομέτρου Κορκούτ, θα τη εντάξουμε πρώτη φορά μαζί με την φρεγάτα Ινστανμπουλ. Μετα από το πλοίο Αναντολού, το εγχώρια και εθνικά σχεδιασμένο αεροπλανοφόρο μας, θα μας ανεβάσει κατηγορία.”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.