Η συγκινητική ταινία μαθητών από το Ναύπλιο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (βίντεο)

Η συγκινητική ταινία μαθητών από το Ναύπλιο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (βίντεο)

]Η ταινία με τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση» έρχεται να προστεθεί στις συγκινητικές ταινίες μικρού μήκους που δημιουργεί κάθε χρόνο ο δάσκαλος Νικόλαος Γαλάνης με τους μαθητές του.

Σε συνεργασία με τη δασκάλα Νάντια Στρατή και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, δραματοποιούν τους γνώριμους σε όλους μας ήρωες του ’21, που ζωντανεύουν μπροστά στον κινηματογραφικό φακό στο πιο κατάλληλο σκηνικό, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, εκεί που κυριολεκτικά κάποτε περπατούσαν.

Η συγκινητική ταινία μαθητών για την Ελληνική Επανάσταση

Η γιαγιά Ελλάδα αφηγείται στα εγγόνια της, τους σημερινούς νέους, ποιοι την βοήθησαν να ξυπνήσει από έναν βαθύ ύπνο 400 χρόνων. Περνούν από μπροστά μας ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Μιαούλης κι ο Κανάρης, οι Φιλικοί, το κρυφό σχολειό κι άλλοι πολλοί… Κι όλοι αυτοί με φόντο το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία και τη συνοικία του Ψαρομαχαλά.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «στην τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε, μέσα σε αντιπαραθέσεις και διαχωρισμούς, τα παιδιά στέλνουν το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας, όπως τότε, τιμώντας τους ήρωες και τις ηρωίδες που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, για την ελευθερία της πατρίδας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.