Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, με την φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου να είναι διαφορετική εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Με διεθνείς διαστάσεις, με εκπροσώπους των τριών δυνάμεων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ελληνική επανάσταση, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία να βρίσκονται στην εξέδρα των επισήμων και τη συμμετοχή τμημάτων από τις συμμαχικές δυνάμεις καθώς μαζί με τα ελληνικά θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, στους εορτασμούς συμπεριλαμβάνεται δρώμενο με έφιππο ντυμένο Εύζωνα που, κρατώντας τη γαλανόλευκη, να προπορεύεται ομάδας έφιππων, οι οποίοι φορούν στολές που ξεκινούν από την εποχή της Επανάστασης με τη φουστανέλα μέχρι τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τους έφιππους, μάλιστα, πλαισιώνουν ομάδες ατόμων που φορούν παραδοσιακές στολές από τον Πόντο και την Θράκη μέχρι την Κρήτη, ενώ στα πλάνα διακρίνεται και ένα πεζοπόρο τμήμα που αποτελεί την αναβίωση του ιστορικού Ιερού Λόχου του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Δείτε φωτογραφίες από τις προετοιμασίες της παρέλασης:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!