ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Sozcu: Οι ΗΠΑ θέλουν βάση στη Σαμοθράκη

Sozcu: Οι ΗΠΑ θέλουν βάση στη Σαμοθράκη

Τουρκικό ΜΜΕ υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ οι οποίες αποβίβασαν σημαντικό αριθμό στρατιωτών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Θράκης για ασκήσεις, θέλουν να εξοπλίσουν τη Σαμοθράκη και να δημιουργήσουν εκεί βάση.

Στα σύνορα… της Τουρκίας

Αναφέρθηκε ότι τα υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη των Ηνωμένων Πολιτειών, που συγκέντρωσαν χιλιάδες στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο απέχει 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία και τα ανέπτυξαν στην περιοχή της Δυτικής Θράκης, πραγματοποίησαν διερευνήσεις στο νησί της Σαμοθράκης με τους αξιωματούχους του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου, σημειώνει η τουρκική ιστοσελίδα sozcu.com.tr.

Στη Σαμοθράκη, που είναι ένα από τα πλησιέστερα νησιά στην Τουρκία, στο Βόρειο Αιγαίο, αφού απέχει 12 μίλια από τα Δαρδανέλια και μόλις 7 μίλια από την Ιμβρο, η ελληνική πολιτική αεροπορία ανέλαβε δράση για τον εξοπλισμό του ελικοδρομίου με προηγμένη τεχνολογία και σύγχρονη υποδομή.

Και για το ΝΑΤΟ

Ο διοικητής της Ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας Γεώργιος Δριτσάκος και ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης, με τη συνοδευτική ομάδα μηχανικών, έκαναν διερευνητικές περιοδείες στο νησί.

Οπως αναφέρθηκε, το ελικοδρόμιο, το οποίο θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, θα χρησιμοποιείται από στρατιωτικές μονάδες της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ, και ο διάδρομος που υπάρχει μέχρι στιγμής θα εκσυγχρονιστεί και θα διευρυνθεί, τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Στρατιωτική μονάδα

Αναφέρθηκε, ακόμη, ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θέλουν να δημιουργήσουν βάση στη Σαμοθράκη, όπου θα σταθμεύει μικρή στρατιωτική μονάδα, εκτός του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.