US Carrier Strike Group 8 σε συνεκπαίδευση με ΠΝ και ΠΑ (βίντεο)

US Carrier Strike Group 8 σε συνεκπαίδευση με ΠΝ και ΠΑ (βίντεο)

Συνεκπαίδευση Πλοίων και Αεροσκαφών Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεωνμε το US Carrier Strike Group EIGHT – CSG 8 των ΗΠΑ. Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 καθώς και την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξήχθη συνεκπαίδευση μονάδων τους με τη «Δύναμη Κρούσης Αεροπλανοφόρου 8» των ΗΠΑ (US Carrier Strike Group EIGHT, CSG – 8) στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Ειδικότερα, από την Ελλάδα συμμετείχαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΕΛΛΗ, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΛΑΣΚΟΣ, το Υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ και Μαχητικά Αεροσκάφη F-4, F-16, καθώς και το CSG – 8 των ΗΠΑ αποτελούμενο από το Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN, τα Αντιτορπιλικά USS BAINBRIDGE, USS GRAVELY, USS ROSS, USS ROOSEVELT, την Νορβηγική Φρεγάτα HNoMS FRIDTJOF NANSEN και Μαχητικά Αεροσκάφη F-18. Σημειώνεται επίσης ότι από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 4 Ιανουαρίου 2022 μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου η Φ/Γ ΕΛΛΗ εντάχθηκε στη συνοδεία του USS HARRY S. TRUMAN.

Κατά τη διάρκεια των συνεκπαιδεύσεων εκτελέστηκαν προχωρητικοί ελιγμοί και αντικείμενα αντιαεροπορικής άμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας. Οι εν λόγω συνεκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)], συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.