ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δεκάδες μηχανοκίνητα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Δεκάδες μηχανοκίνητα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Δεκάδες θα είναι τελικά τα μηχανοκίνητα που θα παρελάσουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, έστω μόνο απόσχηματισμούς που βρίσκονται κοντά στην Θεσσαλονίκη.

Που σημαίνει ότι δεν θα ακουστεί ο ήχος της ερπύστριας από άρματα μάχης LEO2HEL/A4 ή δεν θα δουν οι Θεσσαλονικείς Tor-M1, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι αρκετά σημαντικά αυτά που θα παραταχθούν.

Έτσι όπως καθόρισε το ΓΕΣ θα εμφανιστούν:

-13 άρματα μάχης Leopard 1A5 (μία Ίλη Αρμάτων Μάχης – ΙΜΑ) της εδρεύουσας στο Λιτόχωρο XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXIV ΤΘΤ) «1ο Σύνταγμα Ιππικού Φλώρινα»

-8 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M109A3 διαμετρήματος 155 χλστ. (δύο πυροβολαρχίες)

-4 πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων (ΠΕΠ) M270A1 MLRS και ένα Κέντρο Διεύθυνσης Πυρός (ΚΔΠ) M577A2

-4 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Όλμων (ΤΟΜΟ) M106A1 με όλμο 4,2 ιντσών και ένα Κέντρο Διεύθυνσης Πυρός (ΚΔΠ) M113 (διμοιρία όλμων)

-4 ελαφρά τροχοφόρα (4×4) τεθωρακισμένα οχήματα VBL

-4 τροχοφόρα οχήματα πολλαπλών χρήσεων παντοδαπού εδάφους HMMWV εξοπλισμένα με πολυβόλα βομβίδων H&K GMG των 40 χλστ.

-4 κατευθυνόμενα αντιαρματικά όπλα MILAN επί τροχοφόρων (4×4) οχημάτων γενικής χρήσης Mercedes Benz MB-240GD

-4 ερπυστριοφόροι τεθωρακισμένοι εκτοξευτές κατευθυνόμενων αντιαρματικών όπλων TOW M901A2 ITV

-4 κατευθυνόμενα αντιαρματικά όπλα 9M133 Kornet-E επί τροχοφόρων οχημάτων πολλαπλών χρήσεων παντοδαπού εδάφους HMMWV M1114GR

-1 στοιχείο του μέσου βεληνεκούς συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Improved HAWK

-13 ΤΟΜΠ M113A1 (μηχανοκίνητος λόχος πεζικού)

Ενώ από πλευράς πτητικών μέσων τα ακόλουθα:

-2 επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache

-2 μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook

-2 ελικόπτερα τακτικών μεταφορών NH-90

Από την άλλη πλευρά θα περάσουν τουλάχιστον 8, πιθανότατα και 12, μαχητικά αεροσκάφη οπως και το μαχητικό-ακροβατικό αεροσκάφος F-16. Περίπου τέσσερα απλοία του Στόλου θα βρίσκονται στα λιμανιού Θερμαϊκού ή θα δέσουν σε αυτό και θα αποτελέσουν την συμμετοχή του ΠΝ στην παρέλαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.