Ως άλλος “Θεμιστοκλής” μίλησε ο Α/ΓΕΕΘΑ

Ως άλλος “Θεμιστοκλής” μίλησε ο Α/ΓΕΕΘΑ

Mε μια ρήση του Θεμιστοκλή τοποθετήθηκε πριν λίγο σε μήνυμά του στο twitter o Aρχηγός του ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος για την άσκηση AΣΤΡΑΠΗ του ΠΝ σήμερα, το οποίο ανέπτυξε 11 φρεγάτες στο Αιγαίο.

“Έχουμε γη και πατρίδα όσο έχουμε πλοία στη θάλασσα” ήταν το απόσπασμα του μηνύματος που ειπώθηκε για πρώτη φορά το 480 π.Χ. από τον Θεμιστοκλή στην περίφημη λεκτική διαμάχη του με τον Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη για το που θα πολεμήσουν τους Πέρσες, στον Ισθμό που είχαν οχυρωθεί οι Πελοποννήσιοι ή στην Σαλαμίνα που είχε το πλοία του ο αθηναϊκός στόλος.

Ο Ευρυβιάδης του απάντησε ότι “Δεν έχει πατρίδα αφού την έκαψαν οι Πέρσες” (η Αθήνα είχε πυρποληθεί από τον Ξέρξη) και εκείνος τον απείλησε ότι θα πάρει τα καράβια και θα πάει στην Σικελία γιατί “Έχουμε γη και πατρίδα όσο έχουμε πλοία στη θάλασσα”!

Ολόκληρο το μήνυμα του στρατηγού Μ.Κωσταράκου:

“Μετά απο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ κ ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ μια ακόμα ΑΣΤΡΑΠΗ του Στόλου στο Αιγαίο μας.Μπραβο παιδιά.Έχουμε γη και πατρίδα οσο έχουμε πλοία στη θάλασσα”.

Ήταν κι ένα μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία ότι τυ υπουργείου αλλα γενικότερα, για τις διαθεσιμότητες του Στολου…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defenenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.