Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην Κεφαλονιά για το συντονισμό του «Δευκαλίων»

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην Κεφαλονιά για το συντονισμό του «Δευκαλίων»

Μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Δευκαλίων» με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το νέο ισχυρό σεισμό στην Κεφαλονιά, στο νησί μεταβαίνει και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος προκειμένου να συντονίσει από κοντά τις δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων που έχουν φθάσει στο νησί για να βοηθήσουν τους σεισμοπαθείς.     .

Το σχέδιο «Δευκαλίων» προβλέπει τη συνδρομή των ΕΔ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και σε αυτό προβλέπεται η συμμετοχή 1174 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων. Όπως προβλέπεται από το σχέδιο η συνδρομή αύτη των ΕΔ γίνεται από συγκεκριμένα εκπαιδευμένα τμήματα που υπόκεινται στον επιχειρησιακό έλεγχο του ΓΕΕΘΑ, προς υποστήριξη των Πυροσβεστικών και άλλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Μέχρι στιγμής στη Κεφαλονιά έχουν φθάσει ο Προμηθέας κι ένα αρματαγωγό ενώ και δεύτερο είναι εν πλω μεταφέροντας κινητά μαγειρεία του Στρατού. Η μετάβαση του ΑΓΕΕΘΑ θα γίνει μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.