Συνάντηση Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου με Τζ.Σταυρίδη – Συνέδριο του ΝΑΤΟ στο ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ

Συνάντηση Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου με Τζ.Σταυρίδη – Συνέδριο του ΝΑΤΟ στο ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ

Την  Πέμπτη  5  Ιουνίου  2014  ο  Αρχηγός  ΓΕΕΘΑ  Στρατηγός  Μιχαήλ Κωσταράκος  παρέστη  σε  εκδήλωση  στο  Ίδρυμα  «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Γ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ»  στο  πλαίσιο  της  οποίας,   ο  πρώην  Ανώτατος  Διοικητής  των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) και νυν Πρύτανης του Fletcher School of  Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου Tufts της ΒοστώνηςΝαύαρχος James Stavridis πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Η Ασφάλεια τον 21οΑιώνα (Security in the 21st Century)» . 

Στο μεταξύ από 1  έως  4  Ιουνίου  2014,  πραγματοποιήθηκε,  στις  εγκαταστάσεις  του Πολυεθνικού  Συντονιστικού  Κέντρου  Στρατηγικών  Θαλασσίων  Μεταφορών(ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ) στο ΓΕΕΘΑ, το Συνέδριο του NATO για την Ποντοπόρο Ναυτιλία. Το Συνέδριο διεξάγεται σε ετήσια βάση και διοργανώνεται από την ομάδα εργασίας  ΝΑΤΟ/TGOS (ΝΑΤΟ  Transportation Group Ocean Shipping).  Για  τοτρέχον έτος διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ μέσω του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ και εντάσσεται στο πλαίσιο προβολής των δυνατοτήτων του Κέντρου στον τομέα των Στρατηγικών  Μεταφορών.  Το Συνέδριο  παρακολούθησαν  70  σύνεδροι  από  12χώρες καθώς και ο Διευθυντής θεμάτων Ναυτιλίας των ΗΠΑ κ.  Paul Jaenichen,εκπρόσωποι  του  Ναυτικού  Επιμελητηρίου  Ελλάδος,  η  Ένωση  ΕλλήνωνΕφοπλιστών, εκπρόσωποι μεγάλων Ναυτιλιακών εταιρειών και εκπρόσωποι τουΑρχηγείου Λιμενικού Σώματος.

 Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου:  α. αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν στη πειρατεία στον Κόλπο της  Γουινέας,  στις  διαδικτυακές  απειλές  σε  υποδομές  και  εγκαταστάσεις  των μεγάλων λιμένων, στις εξελίξεις στα αυτόματα συστήματα προσδιορισμού θέσηςκαι στη διαθεσιμότητα των πληρωμάτων των εμπορικών πλοίων κατά την διάρκεια των αποστολών τους σε εμπόλεμες ζώνες.  β. οι  σύνεδροι  επισκέφθηκαν  το  πλοίο/σύμβολο  της  ελληνικήςεμπορικής ναυτιλίας «HELLAS LIBERTY» που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιάκαι λειτουργεί ως πλωτό μουσείο. γ. οι  σύνεδροι  είχαν  την  ευκαιρία  να  επισκεφθούν  την  έκθεση«ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ  2014»,  στην  οποία  συμμετείχε για  πρώτη  φορά  και  το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.