ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μικρός αριθμός ανώτατων αξιωματικών για ένα μικρό Στράτευμα…

Μικρός αριθμός ανώτατων αξιωματικών για ένα μικρό Στράτευμα…

Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες αντιστοιχούν στο 50% του προσωπικυ που υπηρετούσε πριν από 20 χρονια σε αυτές, σίγουρα δεν δικαιολογεί ένα τόσο μεγάλο αριθμό ανώτατων αξιωματικών όπως αυτών που απασχολούσαν μέχρι τώρα.

Κατά αυτο τον τρόπο και της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε απαγγελθεί από πέρσι το Μαϊο, η οροφή των ανώτατων αξιωματικών μειώνεται κατά 20% βάση και των προαπαιτούμενων που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση στην τρόικα για μείωση των λειτουργικών αμυντικών δαπανών.

Με εγγραφό του ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος αντιστοιχεί την μείωση των σχηματισμών που αποφασίστηκε με την νέα δομή των ΕΔ με την μείωση των ανώτατων αξιωματικών.

Στο έγγραφο o Α/ΓΕΕΘΑ ζητά να διαμορφωθεί ο αριθμός των Ανωτάτων Αξιωματικών με την ολοκλήρωση των κρίσεων έτους 2015 σύμφωνα με τη Δομή Δυνάμεων των ΕΔ 2013-2027 στους παρακάτω αριθμούς:

Στρατός Ξηράς : 158

Πολεμικό Ναυτικό : 41

Πολεμική Αεροπορία : 58

Κοινά Σώματα :4

ΣΥΝΟΛΟ :261

Συνεπώς 58 λιγότεροι ανώτατοι.

Ο Στρατός Ξηράς έχει αυτή τη στιγμή 198 ανώτατους, η ΠΑ 66 και το ΠΝ 51. Ο Στρατός “χάνει” 40, η ΠΑ οκτώ και το ΠΝ 10! Έτσι από τους 315 θα φθάσουμε στους 261. 

Πολύ φοβούμαστε όμως ότι σε δέκα χρόνια από σήμερα οι παραπάνω θα είναι ούτε οι μισοί αφού αν δεν υπάρξει απεγκλωβισμός από την τρόικα και επιστροφή σε αμυντικούς προϋπολογισμούς επιπέδου τουλάχιστον 2009 (για να μην πούμε των αρχών της δεκαετίας του ’00), οι ΕΔ είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα υπάρχουν-τουλάχιστον ως μαχητική ισχύς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.