Τραγωδία: Ποιοι είναι οι τρεις νεκροί Πεζοναύτες από την έκρηξη όλμου στον Βόλο (upd 4) (vid)

Τραγωδία: Ποιοι είναι οι τρεις νεκροί Πεζοναύτες από την έκρηξη όλμου στον Βόλο (upd 4) (vid)

Tραγωδία στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών του Βόλου: Τρεις πεζοναύτες σκοτώθηκαν σε πρόωρη πυροδότηση όλμου των 81 χλστ. εντός του σωλήνα εκτόξευσης!

Κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα Πεδίο Βολής Γλαφυρών Βόλου διερράγη σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επί τόπου δύο επαγγελματίας οπλίτες και ένας στρατεύσιμος. Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί σοβαρά, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, ένας υπολοχαγός με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά..

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, από τη διάρρηξη του σωλήνα του όλμου τραυματίστηκαν θανάσιμα οι Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γεώργιος Ορφανίδης 33 ετών και ΕΠΟΠ Λοχίας, Αναστάσιος Μεζάλας 34 ετών και ο δεκανέας (ΠΝ), Φώτιος Ανδρικόπουλος 19 ετών, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Γλαφυρών, Δημήτρης Λειβαδιώτης, το πεδίο βολής είναι εκτός στρατοπέδου και περίπου οκτώ χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου. Κοντά στο σημείο της τραγωδίας δεν υπάρχουν σπίτια.

Όπως τόνισε ο κ. Λειβαδιώτης, ο στρατός τον είχε ειδοποιήσει ότι σήμερα, αύριο και στις 14 Οκτωβρίου θα γινόταν άσκηση στο συγκεκριμένο πεδίο βολής.

Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον τόπο του δυστυχήματος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς. O υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Για τον λόγο αυτό έχει μεταβεί πολίτης Ιατροδικαστής, της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να εξετάσει τα σώματα των τριών νεκρών παλληκαριών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν εισέτι ανακοινωθεί από το ΓΕΣ, καθώς ο Διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, στην οποία ανήκει το 505 ΤΠΝ, δεν έχει καταφέρει εισέτι να βρει και να ενημερώσει επισήμως όλες τις οικογένειες των νεκρών για την τραγική απώλεια των δικών τους ανθρώπων.

Στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αγγελοπούλειο» βρίσκεται αυτήν την ώρα ο υπολοχαγός των Πεζοναυτών ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του φοβερού δυστυχήματος.

Ο πατέρας του νεαρού υπολοχαγού που χειρουργείται τώρα, υπηρετούσε και αυτός στον Στρατό Ξηράς και βρήκε τραγικό θάνατο πριν από μερικούς μήνες, στην προσπάθειά του να κλαδέψει τα κλαδιά ενός δέντρου στην αυλή του σπιτιού του!

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις

H επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ:

“Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σας ενημερώνει ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο Επαγγελματιών Οπλιτών Πεζικού και ενός Οπλίτη Θητείας και τον τραυματισμό ενός Αξιωματικού. Ο τραυματίας Αξιωματικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.”

Την ίδια ώρα οδύνη επικρατεί στις οικογένειες, τους συγγενείς και φίλους των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο δυστύχημα.

Ο Φώτης Ανδρικόπουλος ήθελε μόλις 13 ημέρες για να απολυθεί και να επιστρέψει στην πολιτική ζωή. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Αμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι ανώτεροί του φέρεται να του είχαν ζητήσει να πάρει άδεια και να μην συμμετάσχει στην άσκηση, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε και ζήτησε να ολοκληρώσει τη βολή και μετά να φύγει από τη μονάδα του.

Στην Πάτρα, την πατρίδα του νεαρού δεκανέα, έχει πέσει βαρύ πένθος, ενώ, οι φίλοι του στέλνουν συγκινητικά μηνύματα στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο Φώτης Ανδρικόπουλος ήταν γιος αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος Αναστάσιος Μεζάλας ήταν πατέρας ενός βρέφους μόλις εννέα μηνών, ενώ, πρόσφατα η οικογένειά του είχε βυθιστεί στο πένθος καθώς είχε φύγει από τη ζωή η μητέρα του.

Ο Γιώργος Ορφανίδης, 33 ετών, ήταν και αυτός παντρεμένος με καταγωγή από τις Σέρρες. Το «Πεδίον Βολής Γλαφυρών», όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό

Το «Πεδίον Βολής Γλαφυρών», όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό Με κόκκινο κύκλο οι οικισμοί Μελισσάτικα και Γλαφυρές

Με κόκκινο κύκλο οι οικισμοί Μελισσάτικα και Γλαφυρές Δορυφορική εικόνα από το πεδίο βολής

Δορυφορική εικόνα από το πεδίο βολής

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.