ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δεν άρεσε στους Σκοπιανούς η επιλογή Μ.Κωσταράκου στην διοίκηση της Στρατιωτικής Επιτροπής στην ΕΕ

Δεν άρεσε στους Σκοπιανούς η επιλογή Μ.Κωσταράκου στην διοίκηση της Στρατιωτικής Επιτροπής στην ΕΕ

Η επιλογή του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου στην θέση του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής στην ΕΕ δεν άρεσε καθόλου στους Σκοπιανούς.

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη των καθηκόντων του, η σλαβική εφημερίδα «Βέτσερ» δημοσιεύει άρθρο για τον ‘Ελληνα στρατιωτικό.

Τα καθήκοντα του προέδρου τονίζει η εφημερίδα είναι να καθοδηγήσει το έργο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι η υψηλότερη στρατιωτική αρχή στο πλαίσιο του Συμβουλίου της ΕΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει «Ο Έλληνας στρατηγός θα ενεργεί ως στρατιωτικός σύμβουλος της Υπάτου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι».

Επισημαίνει πως «ο Κωσταράκος, θα είναι το κύριο πρόσωπο επαφής για τους διοικητές των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του οποίου συμμετέχει και ο δικός μας στρατός».

Ενημερώνει πως «ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Πατρίκ ντε Ρούσι, από τη Γαλλία, που βρίσκεται στη θέση αυτή από το Νοέμβριο του 2012».

Τέλος, αναφέρει πως ο στρατηγός ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υπηρετούσε πριν ως αρχηγός της Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, κατά τον χρόνο όπου οι κατατασσόμενοι στρατιώτες τραγουδούσαν ύμνους εθνικο-σοβινιστικούς, για ‘εκδορά του δέρματος των στρατιωτών μας – που τους αποκαλούσαν γυφτο-σκοπιανούς- καθώς και κατά της Τουρκίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.