Δύο Super Puma και ένα S-70 απεγκλωβίζουν επιβάτες του Norman Atlantic – 290 οι διασωθέντες – Απομένουν 188

Δύο Super Puma και ένα S-70 απεγκλωβίζουν επιβάτες του Norman Atlantic – 290 οι διασωθέντες – Απομένουν 188

Τρία ελικόπτερα, δύο «Super Puma» της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ριχτεί από τα ξημερώματα στη «μάχη» απεγκλωβισμού των επιβατών του φλεγόμενου και ακυβέρνητου πλοίου Norman Atlantic, ενώ αρκετά ακόμη ελικόπτερα βρίσκονται στην Κέρκυρα, έτοιμα να συνδράμουν στην επιχείρηση σε περίπτωση που τους δοθεί το «πράσινο φώς» από τους Ιταλούς που έχουν το συντονισμό.

Πριν από λίγη ώρα το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στους 290 σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα). Παραμένουν δηλαδή πάνω στο πλοίο 188 επιβάτες. Οι προσπάθειες συνεχίζονται ωστόσο παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες με μεγαλύτερη ένταση και στόχο να έχουν εγκαταλείψει το πλοίο όλοι οι επιβάτες πριν το βράδυ σήμερα.

Οι πολύ κακές καιρικές συνθήκες δεν έχουν επιτρέψει ακόμη στη φρεγάτα «Ναβαρίνο» να προσεγγίσει την Αδριατική και συγκεκριμένα το σημείου όπου βρίσκεται το Norman Atlantic. Κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει προς το μεσημέρι.

Στην επιχείρηση αυτή τη στιγμή συμμετέχουν δύο ελικόπτερα Super Puma και ένα S-70 Aegean Hawk και τρία ιταλικά, ενώ στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ. Δύο ακόμη ελικόπτερα S-70 του Πολεμικού Ναυτικού είναι σε ετοιμότητα στην Κέρκυρα, όπως επίσης και δύο NH-90.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ευρύτερη περιοχή αναμένεται να πληγεί από καταιγίδα τις επόμενες ώρες. Η κατάσταση θα βελτιωθεί προς το μεσημέρι. Βασικό πρόβλημα παραμένουν οι νοτιάδες που δημιουργούν μεγάλα κύματα και δυσκολεύουν το έργο των διασωστικών συνεργείων.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο είναι υπό πλήρη έλεγχο, ενώ οι ιταλικές αρχές έχουν μεταφέρει υγειονομικό προσωπικό επί του πλοίου προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες. Τραυματίες δεν υπάρχουν στο πλοίο.

Η τελευταία ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος ανέφερε πώς το ελικόπτερο Super Puma της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρεί από τα ξημερώματα σήμερα παρέλαβε επτά άτομα από το πλοίο Norman Atlantic μεταξύ των οποίων τρεις ‘Ελληνες, που μετέφερε ασφαλώς στο Λέτσε της Ιταλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.