ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Kρίσεις ηγεσίας ΕΔ: Δύο μένουν & δύο φεύγουν – Έκπληξη η αποστρατεία του Αρχηγού ΓΕΣ

Kρίσεις ηγεσίας ΕΔ: Δύο μένουν & δύο φεύγουν – Έκπληξη η αποστρατεία του Αρχηγού ΓΕΣ

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις της ηγεσίας των ΕΔ με δύο αποστρατείες και δύο θέσεις όπου διατηρούνται οι Αρχηγοί σε αυτές. Δηλαδή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με το Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και του Αρχηγού ΓΕΝ με τον Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. .

Πιο συγκεκριμένα, αποστρατεύεται ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και τη θέση του αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Τελλίδης Βασίλειος.

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ.

Να σημειωθεί πως η αποστρατεία του Αρχηγού ΓΕΣ, Χρίστου Μανωλά, οφείλεται σε λόγους που έχουν να κάνουν με την περσινή  επιλογή του η οποία “είχε να κάνει  περισσότερο με κομματικά παρά με επιχειρησιακά κριτήρια”, σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης.

Ο αντιστράτηγος Β.Τελλίδης είναι ο έκτος (!) Α/ΓΕΣ μέσα σε 4,5 χρόνια και αυτό αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του Ελληνικού Στρατού και μάλλον και παγκόσμιο ρεκόρ σε Ενοπλες Δυνάμεις.

Στο ΠΝ διατηρείται ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ μέχρι την αποστρατεία του Μ. Κωσταράκου τον ερχόμενο Νοέμβριο οπότε και θα αναλάβει τα καθήκοντα του νέου Α/ΓΕΕΘΑ.

Στην ΠΑ αποστρατεύεται ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και στην θέση του τοποθετείται ο μέχρι πρότινως Διοικητής ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης.

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ.

Η αποστρατεία του Α/ΓΕΑ οφείλεται σε θέματα  και λάθος χειρισμούς που του είχε καταμαρτυρήσει επανειλημμένα το defencenet.gr ενώ πέρυσι είχε έλθει σε σφοδρή ρήξη και με τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο γιατί παρουσίαζε υστέρηση σε κρίσιμα ζητήματα και παραλίγο να αποστρατευθεί από τότε.

Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΑ τοποθετείται ο αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαϊτσης, μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). Πρόκειται για αξιωματικό με κεφαλαίο “Α” που χαίρει γενικής εκτίμησης από το προσωπικό με πολύ καλές σπουδές.

Παράλληλα και όπως γνώριζαν  άπαντες όσοι έχουν αντίληψη του στρατιωτικού ρεπορτάζ τουλάχιστον, ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παραμένει στη θέση του μέχρι τον Νοέμβριο οπότε και αναλαμβάνει καθήκοντα του επικεφαλής της στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.

Η επιλογή για παραμονή στη θέση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ήταν μια απόλυτα λογική εξέλιξη και με αυτή δικαιώνεται το γεγονός ότι έχει κάνει καλή δουλειά στις ΕΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.