Το ΓΕΕΘΑ απαντά: “Αυτή είναι η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό”

Το ΓΕΕΘΑ απαντά: “Αυτή είναι η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο προσφυγικό”

Το σύνολο της συνδρομής που παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις από τα τέλη Αυγούστου, στην προσπάθεια διαχείρισης του προσφυγικού, γνωστοποίησε την Δευτέρα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης της οξείας ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκληθεί από τις αυξημένες προσφυγικές ροές και υλοποιώντας σχετικές διαταγές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, από τα τέλη Αυγούστου, παρέχουν συνδρομή στους αρμόδιους  πολιτικούς φορείς με κάθε δυνατό μέσο. 

Καθημερινά προσφέρουν 2.600 μερίδες συσσιτίου. Μέχρι τώρα έχουν διατεθεί συνολικά περίπου 135.000 μερίδες συσσιτίου το οποίο περιλαμβάνει τρία γεύματα, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Το ημερήσιο κόστος σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανέρχεται στα πέντε ευρώ ανά άτομο. 

Παρέχει στελέχωση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Μετανάστευσης (ΚΕ.Σ.Ο.ΜΕ.)  με 2 στελέχη των ΕΔ καθημερινά.

Έχει διαθέσει 3 στρατόπεδα για τη χρήση τους ως Κέντρα Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο (Παραδέλι), Λέρο (Λέπιδα) και Κω (Λινοτόπι).

Έχει διατεθεί προσωπικό των ΕΔ για την συνδρομή του έργου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής.

Διάθεση σκηνών και μερίδων σίτισης στο Νομό Μαγνησίας.

Διάθεση μηχανημάτων και υπηρεσιών για τη διαμόρφωση των Κέντρων  Πρώτης Υποδοχής (Hotspot) σε Λέσβο, Λέρο, Κω και Χίο. Η διαμόρφωση των Hotspots πέραν της μεταφοράς των οικίσκων προϋποθέτει και την κατάλληλη διαμόρφωση του εδάφους/διάστρωση υλικού, διαδικασίες για τις οποίες διατίθενται μηχανήματα/προσωπικό των ΕΔ. Έχει ολοκληρωθεί ήδη η διαμόρφωση του Hotspot Λέρου με τη μεταφορά 110 οικίσκων με μέσα του ΣΞ. Επίσης απεστάλλησαν 20 οικίσκοι και επίκειται η αποστολή και άλλων 20 οικίσκων στη Χίο με μέσα του ΣΞ. 

Διάθεση 50 στελεχών για την ανάπτυξη σκηνών στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό.    

Διάθεση πλοίων του ΠΝ για επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης και μεταφορά προσφύγων από μικρονήσους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εφοδιασμό σε καύσιμα οχημάτων της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής σε Ορεστιάδα, Λέσβο και Αθήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.