ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Με την χθεσινή εμπλοκή μαχητικών της ΠΑ και τουρκικών ασχολούνται τα αμερικανικά ΜΜΕ

Με την χθεσινή εμπλοκή μαχητικών της ΠΑ και τουρκικών ασχολούνται τα αμερικανικά ΜΜΕ

Με  την χθεσινή εμπλοκή των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών δυτικά της Χίου ασχολούνται τα διεθνή ΜΜΕ.

Η εμπλοκή μια εκ των δεκάδων που έχουν σημειωθεί φέτος αφορούσε δύο τουρκικά F-16 με δύο της ΠΑ τα οποία βρίσκονταν στον αέρα εκτελώντας προφίλ περιπολίας μάχης (CAP), όταν κλήθηκαν από το ΕΚΑΕ να αναχαιτίσουν τον τουρκικό σχηματισμό ο οποίος αποτελείτο εκτός των F-16 και από τέσσερα F-4E 2020.  Η εμπλοκή σημειώθηκε στις 11:30 το πρωί και τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν αμέσως μετά.

Φυσικά για τα πληρώματα των μαχητικών της ΠΑ ήταν μια «τυπική» ημέρα πάνω από το Αιγαίο, αλλά η κατάρριψη του ρωσικού Su-24 και η διεθνοποίηση του θέματος των τουρκικών παραβιάσεων από την Ρωσία οδήγησε και τα αμερικανικά ΜΜΕ να αρχίσουν να ασχολούνται με το τι συμβαίνει στο Αιγαίο.

Τουρκική δραστηριότητα όμως είχαμε και σήμερα  όταν εξάδα τουρκικών μαχητικών εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν 6 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στο άρθρο του το Business Insider δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα ενώ παρουσιάζει ένα σύντομο ιστορικό των εμπλοκών που κατέληξαν με καταρρίψεις ή πτώσεις αεροσκαφών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι αναφέρει το περιστατικό του χαμού του Υποσμηναγού (Ι) Νίκου Σιαλμά όταν κατέπεσε με αεροσκάφος F-1CG τον Ιούνιο του 1992 στον Άγιο Ευστράτιο κατά τη διάρκεια εμπλοκής με τουρκικά F-16, την συντριβή ενός τουρκικού F-16 τον Φεβρουάριο του 1995 κατά τη διάρκεια εμπλοκής με ελληνικά F-1CG, την κατάρριψη ενός τουρκικού F-16D από βλήμα R.550 Magic II  αεροσκάφους Mirage 2000 τον Οκτώβριο του 1996 και την εναέρια σύγκρουση δύο F-16 στις 23 Μαΐου 2006 που κατέληξε με το θάνατο του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.