ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ε.Αποστολάκης σε Χ.Ακάρ: «Απελευθερώστε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς»

Ε.Αποστολάκης σε  Χ.Ακάρ: «Απελευθερώστε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Τούρκο στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, έστειλε την Τετάρτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ανώτατοι στρατιωτικοί στο περιθώριο της Συνόδου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο κ. Αποστολάκης μετέφερε στον κ. Ακάρ τις ξεκάθαρες ελληνικές θέσεις.

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης όσο και ο ΕΠ.ΟΠ. λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, παραμένουν εδώ και 77 ημέρες κρατούμενοι στη γείτονα, χωρίς να έχει στοιχειοθετηθεί σαφές κατηγορητήριο εναντίον τους.

Εξάλλου, στη σύντομη συνάντησή τους – που σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ έγινε σε πολύ καλό κλίμα – ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης επεσήμανε επίσης στον Τούρκο ομόλογό του ότι θα πρέπει να τερματιστεί η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (14/05) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είχε προβεί σε μια ηχηρή παρέμβαση για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τονίζοντας ότι η Τουρκία τους κράτα παράνομα στη φυλακή.

Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε: «Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη, κρατούνται επί μακρόν, αυθαιρέτως και κατά παράβαση κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου, δύο στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν είναι σε θέση να πλήξει τα στελέχη μας, των οποίων το ηθικό είναι ακμαίο στον υπέρτατο βαθμό, αποδεικνύοντας έτσι τι σημαίνει ελληνικός στρατός και ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Και πρόσθεσε: «Αυτή όμως η αυθαιρεσία πλήττει και μάλιστα καιρίως το κύρος της Τουρκίας και της ηγεσίας της. Διότι αυτή η αυθαιρεσία, που έχει προκαλέσει την ευρωπαϊκή αλλά και τη διεθνή κατακραυγή, είναι πλήγμα εναντίον της Δημοκρατίας, των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου ακόμη και αυτού, τούτου του πολιτισμού μας. Έστω και τώρα ας αναλάβει η Τουρκία τις ευθύνες της απέναντι στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Διεθνή Κοινότητα εν γένει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.