ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σαράντα Apache και Blackhawk έρχονται στο Στεφανοβίκειο – Ειδικές δυνάμεις από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ στη Σούδα

Σαράντα Apache και Blackhawk έρχονται στο Στεφανοβίκειο – Ειδικές δυνάμεις από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ στη Σούδα

Δεκάδες αμερικανικά ελικόπτερα Apache και Blackhawk είναι έτοιμα να έρθουν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη βάση της ΑΣ στο Στεφανοβίκειο όπως είαμε γράψει σχετικά εδώ.

Η μεταστάθμευση των αμερικανικών ελικοπτέρων θα ξεκινήσει από τα μέσα Οκτωβρίου ενώ η παρουσία τους στην Ελλα΄δα θα διαρκέσει έως και το Φεβρουάριο, σε πρώτη φάση.

Τα ελικόπτερα, πάνω από 40 θα έρθουν από τη Γερμανία, εκεί που βρίσκεται η Ευρωπαϊκή διοίκηση του Αμερικανικών δυνάμεων.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ενέργειες στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, που θα φιλοξενήσει γι’ αυτούς τους μήνες τους Αμερικανούς ιπταμένους και τεχνικούς. Υπάρχουν σκηνές που στήνονται από Αμερικανούς σε σημεία που έχουν επιλέξει και θα φιλοξενήσουν το προσωπικού τους.

Οι συνεκπαιδεύσεις αυτές αποτελούν και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα ελληνικά πληρώματα να συνεργαστούν με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους κυρίως στο πεδίο βολής στο Λιτόχωρο, ενώ όπως λένε ιπτάμενοι από το Στεφανοβίκειο, οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους ήδη από τις αναγνωρίσεις που έχουν κάνει δείχνουν εντυπωσιασμένοι από την ευκαιρία που θα έχουν να πετάξουν γύρω από το βουνό των Θεών, τον Όλυμπο με το εκπληκτικό ανάγλυφο που δίνει πολλές ευκαιρίες στα ιπτάμενα πληρώματα για ένα πλήθος ασκήσεων κι επιδέξιων χειρισμών.

Ταυτόχρονα μέσα στο πολύ καλό κλίμα της Ελληνομαερικανικής συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε και διμερής στρατιωτική ασκήσεως των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ελλάδας στη Σούδα της Κρήτης.

Με ανάρτηση της στο επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η Πρεσβεία των ΗΠΑ, έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες από την διμερή στρατιωιτκή εκπαιδευτική άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ελλάδας που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Σούδας.

Η Αμερικανική Πρεσβεία στη σχετική ανάρτηση αναφέρει ότι σκοπός της άσκησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας και της ανταλλαγής γνώσεων στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.