Απίστευτο πόσες νάρκες και πυρομαχικά εξουδετέρωσε το ΤΕΝΞ τον Σεπτέμβριο: Κατάλοιπα Εμφυλίου και Β’ ΠΠ

Απίστευτο πόσες νάρκες και πυρομαχικά εξουδετέρωσε το ΤΕΝΞ τον Σεπτέμβριο: Κατάλοιπα Εμφυλίου και Β’ ΠΠ

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2018, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, διέθεσε προσωπικό και μέσα του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), για την έρευνα και απόδοση στις τοπικές κοινωνίες 256 στρεμμάτων γης.

Εντός των στρεμμάτων αυτών βρέθηκαν, εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 109 νάρκες, 137 βλήματα διαφόρων τύπων, 21 χειροβομβίδες, 39 φωτοπαγίδες Μ49 και 14 πυροδοτικοί μηχανισμοί.

Επιπρόσθετα, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία, ημέρα και νύχτα, κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 8 περιστατικά ανεύρεσης εκρηκτικών μηχανημάτων/μηχανισμών – πυρομαχικών (EOD).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξουδετερώθηκαν 9 χειροβομβίδες, 6 βλήματα διαφόρων τύπων, 130 φυσίγγια διαφόρων τύπων και 5 πυροκροτητές από χειροβομβίδες MILLS Νο 36.

Τα παραπάνω πυρομαχικά, εκρηκτικά και μηχανισμοί, αποτελούν στην πλειονότητά τους απομεινάρια πολεμικών συγκρούσεων του παρελθόντος, τα οποία βρέθηκαν στο πλαίσιο προγραμματισμένων ερευνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.