ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Επιβεβαίωση pronews.gr – ΓΕΕΘΑ: «ΕΔΕ για τους Κούκλατζη και Μητρετώδη και όχι στρατοδικείο»

Επιβεβαίωση pronews.gr – ΓΕΕΘΑ: «ΕΔΕ για τους Κούκλατζη και Μητρετώδη και όχι στρατοδικείο»

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και επιβολή πειθαρχικών ποινών είναι αυτό που ισχύει (όπως αναφέραμε σχετικά) για τους δύο πρωταγωνιστές της ελληνοτουρκικής κρίσης του Μαρτίου, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον ΕΠΟΠ λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και όχι πάντως στρατοδικείο όπως ενημέρωσε σχετικά απόλυτα έγκυρη πηγή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το pronews.gr.

Η διοικητική έρευνα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Κούκλατζη και Μητρετώδη συνεχίζεται ακόμη αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.

«Γνωρίζεται ότι η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στο περιστατικό με τα δύο στελέχη του ΣΞ στην περιοχή του Έβρου, ευρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα γνωρίζεται ότι ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αφορμή της διευκρίνισης από το ΓΕΕΘΑ, είναι ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με το οποίο έχει αποφασιστεί η παραπομπή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε στρατοδικείο, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με βαρύτατες κατηγορίες.

Σημειώνεται, ότι η παραπομπή σε Στρατοδικείο ακολουθεί τους δικονομικούς κανόνες του ΚΠΔ και δεν γίνεται από τον A/ΓΕΕΘΑ ή άλλη Διοικητική Αρχή.

Το κατηγορητήριο είναι «βαρύ», και στρέφεται, όχι μόνο κατά των δύο στρατιωτικών, αλλά και ανωτέρων τους, οι οποίοι θα κληθούν να απολογηθούν εγγράφως και στη συνέχεια στο στρατοδικείο για συμπληρωματικές εξηγήσεις σχετικά με τα όσα οδήγησαν στη σύλληψή τους.

Το retweet Καμμένου

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, επέλεξε να κάνει retweet (υιοθετώντας την ουσιαστικά) μια ανάρτηση του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, η οποία ανέφερε ότι «δεν υφίσταται θεμα δίωξης και στρατοδικείου των δυο στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί στον Έβρο από τους Τούρκους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.