ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παροξυσμός από ένα ρητό του Εριχ Φον Μάινσταϊν: Πώς δημιουργήθηκε ένα ζήτημα από το τίποτα

Παροξυσμός από ένα ρητό του Εριχ Φον Μάινσταϊν: Πώς δημιουργήθηκε ένα ζήτημα από το τίποτα

Προβλήματα έχει προκαλέσει η απόφαση της στρατιωτικής διοίκησης να τιμωρήσει με απόσπαση νεαρό στρατιώτη που προ ημερών εντόπισε και κατήγγειλε ένα σύνθημα που είχε γραφτεί σε τοίχο του στρατοπέδου στο Μανταμάδο της Λέσβου και το οποίο ανήκε στον γνωστό Στρατάρχη Μάινστάιν.

Το ζήτημα έχει λάβει πλέον και πολιτικές διαστάσεις με βουλευτές του ΚΚΕ να εγκαλούν, εμμέσως, την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας

Το σύνθημα, υπενθυμίζεται, ήταν το εξής ρητό του στρατάρχη της ναζιστικής Γερμανίας και καταδικασμένου για εγκλήματα πολέμου Εριχ Φον Μάινσταϊν: «Η αυτοπεποίθηση των απλών στρατιωτών εξαρτάται απόλυτα από την δύναμη του χαρακτήρα του διοικητή τους».

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο, Λιάνα Κανέλλη και Θανάση Παφίλη, ο φαντάρος τιμωρήθηκε για την καταγγελία που έκανε και, τελικά, παρά τη θέλησή του αποσπάστηκε στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) στην Αθήνα.

«Ο φαντάρος είχε ζητήσει να παραμείνει στη μονάδα που υπηρετεί. Γιατί με αυτό τον τρόπο εξέφραζε την πρόθεσή του να ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία σε παραμεθόρια μονάδα» σημειώνουν οι τρεις βουλευτές κάνοντας λόγο για «εκδικητική πράξη».

Στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν να μάθουν «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσει την αδικαιολόγητη απόσπαση του φαντάρου; Τι ενέργεις θα γίνουν από την κυβέρνηση ώστε να μην ξαναγραφτούν τέτοια συνθήματα σε στρατιωτικές μονάδες;».

Επιπλέον, ο βουλευτής Σταύρος Τάσσος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί παρά τις κορώνες περί “μετώπων ενάντια στην Ακροδεξιά”, συνεχώς προσκαλεί ναζιστές βουλευτές σε ασκήσεις και εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πραγματοποιεί κοινές επισκέψεις μαζί με υπόδικους της Χρυσής Αυγής».

Ο κ. Τάσσος ανέφερε χαρακτήρισε ως ύψιστη πρόκληση την «αναγραφή μιας τέτοιας φράσης στον τοίχο ενός ελληνικού στρατοπέδου» η οποία «δίνει τροφή για την ανάπτυξη φασιστικών και άλλων ακροδεξιών αντιλήψεων […] Αν είναι δυνατόν οι πολιτικοί απόγονοι και οι θαυμαστές ανθελλήνων συνεργατών των ναζί, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων, των κουκουλοφόρων, των μαυραγοριτών, να είναι πατριώτες» είπε καταλήγοντας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φυσικά πρόκειται για πολιτικό παροξυσμό. Σε λίγο θα κρίνονται και ρητά του Ναπολέοντα ή του Μέγα Αλέξανδρου καθώς κάποιοι θα βλέπουν πολιτική χροιά σε αυτά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.