Ο εβδομαδιαίος απολογισμός από το ΓΕΕΘΑ για τους παράνομους μετανάστες

Ο εβδομαδιαίος απολογισμός από το ΓΕΕΘΑ για τους παράνομους μετανάστες

Το ΓΕΕΘΑ φαίνεται πως αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του στην υποδοχή των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών στις περίφημες «δομές» (sic).

Έτσι σε σημερινό Δελτίο Τύπου απλώς ανακυκλώνεται η γνωστή κατάσταση των «υπεράριθμων» αλλοδαπών στις «δομές», αλλοδαπών οι οποίοι σε καθημερινή βάση μεταφέρονται από τα πλωτά του ΛΣ και της FRONTEX στις ελληνικές ακτές, ή απλώς περνούν τον αφύλαχτο Έβρο.

Έτσι το ΓΕΕΘΑ σε αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής (σ.σ. που δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ) και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των «δομών φιλοξενίας προσφύγων», μειώθηκαν 24 άτομα- σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη- οι πρόσφυγες/παράνομοι μετανάστες που διαμένουν σε 30 «δομές» φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.»

Συγκεκριμένα χθες καταγράφηκαν 27.455 άτομα έναντι 27.479 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών παραμένει στα 26.273 άτομα.

Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Κω, Διαβατών και Παλαιάς Γεωργικής Σχολής Σερρών έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς .

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 13.566 μερίδες φαγητού. Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την επόμενη Παρασκευή θα υπάρχει αντίστοιχο Δελτίου Τύπου όπου θα αναφέρει αυξήθηκαν κατά μερικές δεκάδες για να ακολουθήσει νέο που λέει ότι μειώθηκαν κατά μερικές δεκάδες κ.ο.κ.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.