ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέες παραβιάσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Αιγαίο καθώς σημαντική κινητικότητα παρουσίασε σήμερα η Τουρκική Αεροπορία πραγματοποιώντας εκ νέου παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Συγκεκριμένα 4 σχηματισμοί μαxητικών F-16C/D  της τουρκικής Αεροπορίας αποτελούμενοι συνολικά από 8 μαχητικά αεροσκάφη μαζί με 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 πραγματοποίησαν συνολικά 10 παραβάσεις και 5 παραβιάσεις του ΕΕΧ.

Οι πτήσεις που διεξήγαγε η Τουρκική Αεροπορία,  πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές του Βόρειου, Κεντρικού και Ν.Α Αιγαίου και φαίνεται ότι συνδέονται άμεσα με την πρόθεση της Αθήνας να προχωρήσει σε ανακήρυξη της ΑΟΖ .  

Η χρήση της τουρκικής Αεροπορίας ως μέσο άσκησης πίεσης δεν είναι κάτι νέο και χρησιμοποιείται από την Άγκυρα με κάθε ευκαιρία ως έμπρακτη απόδειξη ότι παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις  στην περιοχή.

Ήδη η προαναγγελία για αεροναυτικές ασκήσεις από την Ελλάδα στη Μεσόγειο, στο αμέσως προσεχές διάστημα, φαίνεται ότι προκαλεί τα συνήθη «αντανακλαστικά» της Άγκυρας και μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε αύξηση προσεχώς των προκλήσεων στο Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.