Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Αιγαίο καθώς σημαντική κινητικότητα παρουσίασε σήμερα η Τουρκική Αεροπορία πραγματοποιώντας εκ νέου παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Συγκεκριμένα 4 σχηματισμοί μαxητικών F-16C/D  της τουρκικής Αεροπορίας αποτελούμενοι συνολικά από 8 μαχητικά αεροσκάφη μαζί με 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 πραγματοποίησαν συνολικά 10 παραβάσεις και 5 παραβιάσεις του ΕΕΧ.

Οι πτήσεις που διεξήγαγε η Τουρκική Αεροπορία,  πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές του Βόρειου, Κεντρικού και Ν.Α Αιγαίου και φαίνεται ότι συνδέονται άμεσα με την πρόθεση της Αθήνας να προχωρήσει σε ανακήρυξη της ΑΟΖ .  

Η χρήση της τουρκικής Αεροπορίας ως μέσο άσκησης πίεσης δεν είναι κάτι νέο και χρησιμοποιείται από την Άγκυρα με κάθε ευκαιρία ως έμπρακτη απόδειξη ότι παραμένει σε εγρήγορση και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις  στην περιοχή.

Ήδη η προαναγγελία για αεροναυτικές ασκήσεις από την Ελλάδα στη Μεσόγειο, στο αμέσως προσεχές διάστημα, φαίνεται ότι προκαλεί τα συνήθη «αντανακλαστικά» της Άγκυρας και μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε αύξηση προσεχώς των προκλήσεων στο Αιγαίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr