ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Α/ΓΕΕΘΑ μιλά για τους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας (βίντεο)

Ο Α/ΓΕΕΘΑ μιλά για τους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας (βίντεο)

Με αφορμή την χθεσινή επέτειο μνήμης των αδικοχαμένων Σμηναγών Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανασίου Ζάγκα, που πριν 4 χρόνια έχασαν τη ζωή τους σε εκπαιδευτική άσκηση του ΝΑΤΟ, όταν συνετρίβη το F-16 των δυο πιλότων μας, αξίζει να θυμηθούμε τι έχει πει ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χριστοδούλου για όλους όσους έχουν “πέσει” εν ώρα καθήκοντος υπηρετώντας από τους αιθέρες την πατρίδα μας.

Μιλώντας στην εκπομπή “Με Αρετή και Τόλμη” της 25ης Ιουνίου 2017, ο τότε Α/ΓΕΑ συγκλόνισε με τις αναφορές τους για τους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ είχε τότε δηλώσει ότι στο διάβα της ιστορίας της η Πολεμική Αεροπορία πολύ μεγάλος αριθμός προσωπικού, κυρίως ιπταμένων, έχει προσφέρει την ζωή του για την πατρίδα. “Η κάθε απώλεια στο βωμό της υπηρεσίας, για εμάς είναι μια απώλεια ενός φίλου, ενός συγγενή” δήλωνε χαρακτηριστικά ο Πτέραρχος.

«Κάθε απώλεια μας κάνει να σφίγγουμε τα δόντια, να βλέπουμε τα λάθη μας και να προχωράμε με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και όραμα».

O Πτέραρχος σημείωσε ότι “στον πόλεμο χάνονται ζωές και καθένας που προσφέρει την ζωή του αναγνωρίζεται πάντοτε από την πολιτεία” υπογραμμίζοντας όμως ότι “το να προσφέρει κάποιος τη ζωή του σε περίοδο ειρήνης είναι ακόμα πιο σημαντικό”.

Ο Πτέραρχος Χριστοδούλου, αναφερόμενος στα αποκαλυπτήρια που είχαν γίνει στο μνημείο για τους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας στο Θέρμο, με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση και τρεμάμενη φωνή δήλωνε με βεβαιότητα ότι “αν μπορούσαμε να τους ρωτήσουμε για την πράξη τους, θα μας απαντούσαν ότι θα έκαναν το ίδιο πράγμα”.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης συνέντευξης του, ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε στείλει μήνυμα στους γείτονες μας, λέγοντας ότι αυτοί έχουν το προνόμιο της πρώτης απογείωσης, όμως η Πολεμική Αεροπορία θα έχει πάντα την τελευταία προσγείωση.

Πιο πρόσφατα, στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης της Πολεμική Αεροπορία, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε δηλώσει ότι «το μήνυμα που στέλνουμε σε φίλους και εχθρούς είναι απλό: Πετάμε ψηλά, πετάμε μακριά, πετάμε όπου χρειαστεί! Η πορεία, όμως, της Πολεμικής Αεροπορίας δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς θυσίες στο βωμό του καθήκοντος, όπως έγινε πρόσφατα με την απώλεια των δύο ηρώων αεροπόρων Γ. Μπαλταδώρου και Ν.Βασιλείου.

Θυσίες που επιβεβαίωσαν ακόμη μια φορά ότι τις σελίδες της λαμπρής μας ιστορίας τις έγραψαν άνθρωποι με όραμα, επιμονή, σχέδιο, διορατικότητα και αυταπάρνηση, βάζοντας το καθήκον πάνω από τον εαυτό τους, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να υπηρετήσουν τα ιδανικά τους.»

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Α/ΓΕΕΘΑ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.