«Ακεραιότητα, προσφορά και τελειότητα» ζήτησε ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Χ.Χριστοδούλου

«Ακεραιότητα, προσφορά και τελειότητα» ζήτησε ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Χ.Χριστοδούλου

Λιτός όπως πάντα ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ζήτησε από τα στελέχη των ΕΔ τρία πράγματα: «Ακεραιτότητα,προσφορά, τελειότητα».

Ο κ. Χριστοδούλου τόνισε ότι :

«Γνωρίζουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση την περίοδο της οικονομικής κρίσης, επέφερε τεράστιες αλλαγές σε ότι μέχρι χθες θεωρούσαμε σίγουρο ή δεδομένο. Όμως πρωτίστως, πίσω από την οικονομική κρίση προϋπήρξαν άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν καταλυτικά στην εμφάνισή της, δηλαδή η κρίση θεσμών και αξιών. Εμείς παρ’ όλα αυτά, πρέπει να επικεντρωθούμε στην κύρια αποστολή μας και στον ρόλο που μας έχει ανατεθεί, με βάση τις τρεις (3) έννοιες που χαρακτηρίζουν τις αρχές των ΕΔ, ακεραιότητα, προσφορά, τελειότητα».

Δίνοντας το στίγμα του για το πως θα διοικήσει είπε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στα προβλήματα οι ευφυείς άνθρωποι βρίσκουν πάντα λύση, οι ιδιοφυείς τα προβλέπουν, ενώ οι ανόητοι τα κρύβουν ή κάνουν ότι δεν τα βλέπουν. Στον χώρο που υπηρετούμε δεν έχουμε την πολυτέλεια να διατηρούμε προσωπικό που ανήκει στην τρίτη κατηγορία. Ιδιαίτερα όσοι επιλέγονται σε θέσεις ευθύνης πρέπει να αφουγκράζονται κάθε υπηρεσιακό ή ανθρώπινο πρόβλημα που ανακύπτει. Η φυσική ηγεσία έχει βασική ευθύνη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών. Σας καλώ λοιπόν να κλείσετε τα αυτιά σας στις διάφορες σειρήνες που σας καλούν σε άλλους δρόμους ή ατραπούς, πέραν των όσων προβλέπουν οι γραφτοί και άγραφοι νόμοι της υπηρεσίας. Η ορθότητα της λύσης έρχεται μέσω της υπηρεσιακής οδού. Όμως σφάλματα και παραλήψεις που άπτονται σε θέματα συμπεριφοράς ή πειθαρχίας,ιδιαίτερα κατά την εκτέλεση της εργασίας δεν επιδέχονται άλλοθι ή συγνώμης. Η προστασία των μέσων, αλλά κυρίως του εαυτού μας και των συναδέλφων μας που εργάζονται δίπλα μας, αποτελεί ιερό καθήκον στην εκτέλεση της αποστολής μας. Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες αυτοεπίβλεψης, για αποφυγή συμβάντων ή ατυχημάτων, γι’ αυτό δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Υπάρχει δυνατότητα πρόβλεψης για όλα, αρκεί να γίνεται σωστή επίβλεψη κάθε δραστηριότητας ή έργου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.