ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Σκιές» πάνω από τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων – Τι καταγγέλλουν Νέα Δημοκρατία και Πάνος Καμμένος (φώτο)

«Σκιές» πάνω από τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων – Τι καταγγέλλουν Νέα Δημοκρατία και Πάνος Καμμένος (φώτο)

Κομματικά κριτήρια στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία, με τον αρμόδιο τομεάρχη Βασίλη Κικίλια να καταθέτει σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Βασίλης Κικίλιας, στις πρόσφατες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

  • Αποστρατεύτηκαν ικανότατα και άξια στελέχη, η εμπειρία των οποίων είναι απαραίτητη στις σημερινές γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, που υφίστανται στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος της χώρας μας.
  • Τα κριτήρια επιλογής δεν ήταν αμιγώς αξιοκρατικά και σύμφωνα με τη στρατιωτική δεοντολογία, αλλά υπερίσχυσαν τα αντίστοιχα κομματικά κριτήρια και η ανάδειξη των ημετέρων στελεχών που «αποδέχονται» τις πολιτικές θέσεις της κυβέρνησης, ειδικά στα εθνικά θέματα, όπως π.χ η πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών.
  • Διαφαίνεται η πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τη συνέχεια των κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, με κομματικά χαρακτηριστικά και ανέλιξη των «ημετέρων» στελεχών, διαδικασία η οποία θεωρούμε ότι είναι πολύ επικίνδυνη στην ομαλή λειτουργία των ΕΔ.
  • Δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη η δήλωση σας για υπερκομματική προσέγγιση στην εκτέλεση των καθηκόντων σας, ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά προτιμήσατε την άσκηση τους σύμφωνα με τις πολιτικές επιλογές της «αριστερής» κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν, απευθύνει στον υπουργό Άμυνας τα εξής ερωτήματα:

  • Οι πρόσφατες κρίσεις για την επιλογή της ανώτατης ηγεσίας των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ήταν δικής σας εισήγησης;
  • Εάν ναι, η εισήγησή σας έγινε με αμιγώς στρατιωτικά κριτήρια ή είχε και κομματικά χαρακτηριστικά, κυρίως αυτά της αποδοχής των κυβερνητικών θέσεων στα εθνικά θέματα;
  • Εάν όχι, με ποιου οργάνου την εισήγηση έγιναν;
  • Έχετε αναλογιστεί και προσμετρήσει τη ζημιά που προξενείτε στο ηθικό των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, όταν η πολιτική τους ηγεσία στέλνει το μήνυμα ότι η ιεραρχική ανέλιξη εξαρτάται από τις κομματικές τους προτιμήσεις και όχι από την στρατιωτική τους αξία και ικανότητα;

Παρόμοιες καταγγελίες έκανε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Δυστυχώς μετά από τέσσερα χρόνια δίκαιων κρίσεων στο στράτευμα, επανήλθαν οι κρίσεις με πολιτικά εκδικητικά κριτήρια. Άξιοι ηγέτες όπως οι Αντιναύαρχοι Παυλόπουλος και Διακόπουλος και οι Αντιστράτηγοι Μανωλάκος και Μπίκος καρατομούνται από γιάφκα «Αντωνετσή – ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα. Ψηλά το κεφάλι».

Επιπλέον, ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος σχολίασε για την αποστράτευσή του τα εξής στο Facebook: «Αγαπημένοι μου φίλοι, πριν από λίγο έλαβα ένα τηλεφώνημα ότι με αποστράτευσαν……. Είναι τιμή μου γιατί έγινε τη συγκεκριμένη στιγμή δεδομένων των γεωπολιτικών εξελίξεων σε εσωτερικό και το εξωτερικό ! ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ».

Υπενθυμίζεται το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων συνεδρίασε τη Δευτέρα προκειμένου να κρίνει τους αντιστρατήγους, αντιναυάρχους και αντιπτεράρχους μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ ,το ΣΑΓΕ έκρινε διατηρητέους τους Αντιστρατήγους Αντώνιο Νομικό (έως σήμερα Επιτελάρχης ΓΕΣ) και Κωνσταντίνο Φλώρο (έως σήμερα Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ).

Παράλληλα έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους 2 αντιστρατήγους, τους 3 αντιναυάρχους και 1 αντιπτέραρχο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για τους :

  • Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπίκο (έως σήμερα Διοικητή Γ Σώματος Στρατού / / NRDC – GR
  • Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο (έως σήμερα Διοικητή ΑΣΔΕΝ)
  • Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο (έως σήμερα Αρχηγό Στόλου)
  • Αντιναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο (έως σήμερα Διοικητή ΣΕΘΑ)
  • Αντιναύαρχο (Μ) Νικόλαο Καφέτση (έως σήμερα Διοικητή ΔΔΜΝ)
  • Αντιπτέραρχο (Μ) Χριστόφορο Σμυρλή (έως σήμερα Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ)
  • Το ΣΑΓΕ θα συνέλθει εκ νέου προς πλήρωση των κενών θέσεων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.