ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση των Ευελπίδων: Αεραποβάσεις, αμφίβιες αποστολές και βολές

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση των Ευελπίδων: Αεραποβάσεις, αμφίβιες αποστολές και βολές

Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυήμερη άσκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που έγινε από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 22 Φεβρουαρίου σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Νυχτερινές βολές με πολυβόλα, ρίψεις χειροβομβίδων και οπλοβομβίδων, αμφίβιες επιχειρήσεις είναι μόνο λίγα σημεία από το «μενού» της μεγάλης άσκησης.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, οι Ευέλπιδες της Ιης και ΙΙας Τάξης εκτέλεσαν βολές φορητού οπλισμού, ασκήθηκαν στη ρίψη χειροβομβίδας και οπλοβομβίδας και διεξήγαγαν Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) στο Πεδίο Ασκήσεων Υμηττού.

Οι Ευέλπιδες της ΙΙΙης Τάξης εκτέλεσαν βολές με όλμους και πολυβόλο ημέρα και νύχτα από Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) στο ΠΒ Αυλώνα Αττικής.

Επιπλέον, συνεκπαιδεύτηκαν με τμήματα της Αεροπορίας Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων στη διεξαγωγή αεροκίνητων και αμφίβιων επιχειρήσεων.

Οι Ευέλπιδες της ΙVης Τάξης διεξήγαγαν ΤΑΜΣ όλες τις φάσεις των επιχειρήσεων, εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα ορεινού αγώνα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρόμων (ΚΕΟΑΧ) στον Όλυμπο.

Επιπλέον, Ευέλπιδες όλων των Τάξεων εκπαιδεύτηκαν στο Σχολείο Παροχής Α΄ Βοηθειών Πεδίου Μάχης (TCCC).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.