ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μήπως ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι ο Γ.Στουρνάρας μεταμφιεσμένος;

Μήπως ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι ο Γ.Στουρνάρας μεταμφιεσμένος;

Μια αρκετά ρεαλιστική προσέγγιση στις επιθέσεις που δέχεται εσχάτως από διάφορες πλευρές συνδικαλιστών, αποστράτων κλπ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εκφράζεται με σημείωμα στην ιστοσελίδα defencepoint.gr, η οποία εκτιμούμε ότι αξίζει να κατατεθεί ως άποψη στο διάλογο που γίνεται στο κρίσιμο θέμα των αποτελεσμάτων που έχουν οι περικοπές που έχει επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών στις αποδοχές (και…) των στελεχών των ΕΔ και φυσικά των αποστράτων.

Ας δούμε το σημείωμα:

“Ανακοινώσεις Τύπου οι οποίες εμπεριέχουν προσωπικές αναφορές, χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα προσωπικά κατά του Α/ΓΕΕΘΑ εξέδωσαν δύο ενώσεις αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΕΚΙΣ) και η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ).

Και οι ανακοινώσεις τύπου εκδόθηκαν χθες και με βάση τα γραφόμενα λόγω της έγγραφης κλήση προς απολογία (επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί) των δύο εκπροσώπων -μελών του ΣΥΣΜΕΔ για την επιστολή που απηύθυναν πρόσφατα στον Α/ΓΕΕΘΑ.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε κάποιες παρατηρήσεις:

>Υπεύθυνη για τη χάραξη και άσκηση της οικονομικής πολιτικής της χώρας (που σαφώς περιλαμβάνει και τους μισθούς και τις συντάξεις ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι στρατιωτικοί) είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Φυσικά η συγκεκριμένη πολιτική δεν απαιτείται ούτε μπορεί να είναι αρεστή και μάλιστα είμαστε σίγουροι ότι κανείς Έλληνας πολίτης την τελευταία τριετία δεν είναι ευχαριστημένος με τη συνεχή περικοπή ή και ολοκληρωτική εκμηδένιση των εισοδημάτων και των παροχών του, την άγρια άμεση και έμμεση φορολογία, και την καταβαράθρωση του βιοτικού του επιπέδου.

>Οι στρατιωτικοί δεν οι μόνοι εργαζόμενοι σήμερα στην Ελλάδα σήμερα που υπόκεινται μειώσεις και περικοπές. Εξάλλου, όπως αναφέραμε και στο προηγούμενο σημείωμα μας ακόμα και την εποχή των «παχέων αγελάδων» οι απολαβές των στρατιωτικών δεν ανταποκρίνονταν στο παραγόμενο έργο ούτε στην αξία των προσώπων, μέσων και υλικών των οποίων η πατρίδα τους εμπιστεύονταν τη χρήση και τη διαχείριση.

>Φυσικά αν η κυβέρνηση δεν μας κάνει / αρέσει / ευχαριστεί, η μόνη δημοκρατική διέξοδος είναι οι εκλογές.

>Η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής είναι υποχρεωτική για κάθε δημόσιο υπάλληλο ασχέτως της θέσης του και φυσικά ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί της.

>Γίνεται σύγχυση του προσώπου με το αξίωμα που κατέχει. Όπως αποδείχθηκε πολλές φορές στο παρελθόν και θα αποδειχθεί και στο μέλλον, τα πρόσωπα που ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για να αναλάβουν τα καθήκοντα του Α/ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου έρχονται και παρέρχονται. Ο θεσμός όμως παραμένει και έχει συγκεκριμένες ευθύνες και αρμοδιότητες.

>Ο φορολογούμενος πληρώνει φόρους και συντηρεί τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί χρειάζεται ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ. Το ότι οι στρατιώτες είναι και οικογενειάρχες, αυτό φυσικά αποτελεί αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα τους, όπως επίσης και το να τους εξασφαλίζεται αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.

>Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ, Η ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ δεν αποτελούν προαιρετικές επιλογές – απαιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά τα θεμέλια όλου του οικοδομήματος και φυσικά τον συνεκτικό ιστό όταν έλθει η ώρα της ουσιαστικής δοκιμασίας. Κατά συνέπεια θα πρέπει να απαιτούνται και να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα από όλους εκείνους που αποτελούν το προσωπικό τους.

Κλείνουμε με ένα ερώτημα:

Μήπως θα έπρεπε οι ενώσεις των αποστράτων να κατευθύνουν την αγανάκτηση τους εκεί όπου πραγματικά λαμβάνονται οι αποφάσεις που τους αφορούν;”

Πράγματι, αυτό διερωτώμεθα κι εμείς: Προς τι η πολεμική κατά ενός Αρχηγού με μηδενική δυνατότητα παρέμβασης στις οικονομικές αποφάσεις της κυβέρνησης; Πλην της παραίτησης, που φυσικά δε νομίζουμε ότι θα άλλαζε το περιεχόμενο των αποφάσεων. Και ο επόμενος Α/ΓΕΕΘΑ το ίδιο θα έκανε.

Και σε τελική ανάλυση τι περιμένουν από έναν δημόσιο λειτουργό χωρίς εκτελεστική εξουσία (γιατί αν δεν το γνωρίζουν, στις δημοκρατίες οι στρατιωτικοι έχουν εξουσία μόνο εντός του στρατεύματος, αλλά και αυτό όχι σε ότι αφορά τις απολαβές των στελεχών και πολύ περισσότερο των αποστράτων).

Εδώ, ούτε ο Α.Σαμαράς, μπορεί να αλλάξει αποφάσεις της τρόϊκα (η οποία εκφράζεται διά του ΥΠΟΙΚ Γ.Στουρνάρα), θα τις αλλάξει ο Κωσταράκος;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet;gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.