Το ΓΕΕΘΑ διέταξε ΕΔΕ για την υπόθεση της Μορφούλας Ντώνα

Το ΓΕΕΘΑ διέταξε ΕΔΕ για την υπόθεση της Μορφούλας Ντώνα

Το ΓΕΕΘΑ προχώρησε στην διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την υπόθεση της υπολοχαγού Μ. Ντώνα, αναφορικά με την δυνατότητα συμμετοχής της σε αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με την άδεια της Ολυμπιονίκη Μορφούλας Ντώνα. Η παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου δεν ήταν το τελευταίο επεισόδιο, στο σήριαλ δημοσιότητας που εντέχνως δημιουργήθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει και διενεργείται Ένορκη Διοικητική Έρευνα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αντικείμενο της ΕΔΕ είναι να διακριβωθούν οι λόγοι για τους οποίους στην υπολοχαγό Ντώνα αντί της άδειας που είχε αιτηθεί προκειμένου να συμμετάσχει στην προετοιμασία της αθλήτριας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής, καθώς επίσης για την μετάβαση και παραμονή της στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου διεξάγεται, χορηγήθηκε απλή άδεια στελέχους.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη την ειδική κατηγορία στην οποία υπάγεται η αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού αναζητούνται πέραν των ευθυνών και τυχόν κενά στην υφιστάμενη διαδικασία. Επιπλέον, εκτός από το σκέλος των ευθυνών που πιθανώς να αναδείξει το σκανάρισμα στην εσωτερική αλυσίδα, ζητούμενο αποτελεί η καταγραφή όλων των δεδομένων που αφορούν στην επίμαχη υπόθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για παράδειγμα εάν έχει επέλθει η αλλαγή στο στάτους της Ολυμπιονίκη μας (αθλήτρια – προπονήτρια) και κατά τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων πιθανώς να οδήγησε επί της αρχής στην απόρριψη της άδειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.