ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Όλη η Ευρώπη θωρακίζεται πλην Ελλάδας: Η Σλοβενία επεκτείνει φράχτη στα σύνορα με την Κροατία

Όλη η Ευρώπη θωρακίζεται πλην Ελλάδας: Η Σλοβενία επεκτείνει φράχτη στα σύνορα με την Κροατία

Την συνέχιση κατασκευής του φράχτη στα σύνορα με την Κροατία που είχε ξεκινήσει το 2015 αποφάσισε η Σλοβενία.

Μετά από μια πρώτη επέκταση κοντά στα ουγγρικά σύνορα και μια δεύτερη ανάμεσα στις πόλεις Metlika και Vinica, η σλοβενική κυβέρνηση διέταξε μια νέα επέκταση 40 χιλιομέτρων.

Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών δεν επιβεβαίωσε ούτε τη θέση ούτε το χρονοδιάγραμμα αυτού του νέου φράχτη, το σλοβενικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι POP-TV αναφέρει ότι ξεκίνησαν εργασίες μεταξύ των χωριών Zilje και Žuniči, στα νότια της χώρας. Θα κατασκευαστεί κατά μήκος του ποταμού Kopla και θα είναι 2 μέτρα και 50 εκατοστά ψηλό.

Με το νέο αυτό σχέδιο, περισσότερα από 210 χιλιόμετρα φραγμών θα χωρίζουν τις δύο χώρες, το ένα τρίτο του συνολικού μήκους των συνόρων μεταξύ Κροατίας και Σλοβενίας.

Φέτος, περισσότεροι από 7.000 μετανάστες διέσχισαν τα σύνορα, εισερχόμενοι παράνομα στην περιοχή Σένγκεν, μια αύξηση 56 τοις εκατό με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, την Αλγερία ή το Μαρόκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.