Επίσκεψη Τζέφρι Πάιατ και στην «φωλιά» των Apache της ΑΣ στο Στεφανοβίκειο

Επίσκεψη Τζέφρι Πάιατ και στην «φωλιά» των Apache  της ΑΣ στο Στεφανοβίκειο

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, πραγματοποιεί επίσκεψη στο Στεφανοβίκειο, για να παρακολουθήσει συνεκπαίδευση αμερικανικών και ελληνικών δυνάμεων.

Στη δήλωσή του ο Αμερικανός διπλωμάτης ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη φιλοξενία και εγκωμίασε τη συνεργασία τους με τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο κ. Πάιατ εξέφρασε την χαρά του που επισκέφτηκε το Στεφανοβίκειο, όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις εδώ και περίπου πέντε μήνες, και επεσήμανε την εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ.

Σημείωσε επίσης ότι το Στεφανοβίκειο είναι μέρος της MDCA και ευχήθηκε να δει μια μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή αμερικανική παρουσία στη βάση τον επόμενο χρόνο.

Ο Αμερικανός πρέσβης έκανε ειδική μνεία στις ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, οι οποίες επιτρέπουν την εκπαίδευση των Αμερικανών στρατιωτών ακόμα και τον χειμώνα, κάτι που δεν ισχύει εξίσου για την Κεντρική Ευρώπη. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορώ να φανταστώ ένα καλύτερο μέρος στην Ευρώπη για τους αεροπόρους μας να εκπαιδευτούν με τους νατοϊκούς συμμάχους μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.