ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στον Έβρο χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Μαζί με τον Μ.Χρυσοχοΐδη (φωτο)

Στον Έβρο χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Μαζί με τον Μ.Χρυσοχοΐδη (φωτο)

Με ένα ολιγόλογο δελτίο τύπου των 56 λέξεων, το ΓΕΕΘΑ μας ενημέρωσε χθες βράδυ (στις 22:34) για τη χθεσινή επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στον Έβρο, στη ζώνη ευθύνης του Δ’Σώματος Στρατού, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το πιο ενδιαφέρον όμως σημείο, πέρα από την τυπική ανακοίνωση που δεν λέει κάτι περισσότερο από αυτό που όλοι γνωρίζαμε από το πρωί είναι οι …φωτογραφίες που συνοδεύουν την «είδηση».

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και ας ξεκινήσουμε από το περιεχόμενο της ανακοινώσεως:

«Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφτηκαν την παρέμβριο Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, προκειμένου να επιθεωρήσουν τα μέτρα επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων στο νομό Έβρου, τα οποία ενισχύονται με σκοπό την αποτροπή των παράνομων εισόδων προς την Ελλάδα».

Από τις 13 φωτογραφίες που στάλθηκαν συνοδευτικώς της ανακοινώσεως είναι μερικές που είναι πολύ… «ενδιαφέρουσες» και από μόνες τους περνούν ένα δικό τους «μήνυμα», γι’ αυτό άλλωστε και δημοσιοποιήθηκαν!

1)Ο υπουργός και ο Αρχηγός μετέβησαν στην περιοχή με ένα ελικόπτερο CH-47D της Αεροπορίας Στρατού, ενώ και άλλα ελικόπτερα αυτής τύπου UH-1H πραγματοποιούν πτήσεις επιτηρήσεως του ποταμού όλη τη μέρα.

2)Υπάρχει φωτογραφία από επανδρωμένο υπερυψωμένο πύργο παρατηρήσεως στην περιοχή των Καστανιών.

3)Υπάρχουν άλλες δύο φωτογραφίες παρανόμων προσφύγων/μεταναστών, οι περισσότεροι των οποίων μιλούσαν στις τουρκικές τηλεοράσεις εις …άπταιστον τουρκικήν, που σημαίνει πως βρίσκονταν πολύ καιρό στην Τουρκία και δεν ήταν πρόσφατοι «πρόσφυγες» από το Ιντλίμπ, όπως λέει η Άγκυρα, μέσα από το διπλό συρματόπλεγμα που υπάρχει κατά μήκος όλων των χερσαίων συνόρων στις Καστανιές.

4)Υπάρχει άλλη φωτογραφία που έχει ληφθεί από κάποια οθόνη οργάνου παρατηρήσεως και από κάποιο υπερυψωμένο σημείο, που παρουσιάζει μία ομάδα προσφύγων στην τουρκική πλευρά των συνόρων να κινείται άνετα, αφύλακτη και ασυνόδευτη ΔΙΠΛΑ στο διπλό συρματόπλεγμα (!) προσπαθώντας να βρει κάποιο άνοιγμα για να περάσει στην Ελλάδα.

5)Υπάρχει άλλη φωτογραφία από το δέλτα του ποταμού Έβρου, όπου περίπολο του Στρατού επιβαίνει σε ειδική ποτάμια λέμβο που είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο στην πρώρα της και ελέγχει και αυτή τη (υδάτινη) περιοχή του ποταμού!

Αναμφιβόλως έξυπνη ενέργεια από πλευράς ΓΕΕΘΑ που «άφησε» τις φωτογραφίες να «μιλήσουν» μεταφέροντας έτσι το (όποιο) δικό τους αποτρεπτικό μήνυμα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.