Ο Α/ΓΕΕΘΑ στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, χθες στην 183η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ).

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου συζητήθηκαν:

  • Οι εξελίξεις στις τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.
  • Η συνεργασία της Συμμαχίας με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής (Middle East North Africa – MENA).
  • Η επιχειρησιακή σχεδίαση της Συμμαχίας.
  • Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.
  • Η τοποθέτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου

Ο κ. Φλώρος στην τοποθέτησή του, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους ομόλογούς του για τις απώλειές τους λόγω της πανδημίας καθώς και στον Καναδό και στον Κροάτη Αρχηγό ΓΕΕΔ για τα πρόσφατα ατυχήματα των ΕΔ των χωρών τους.

Με τις παρεμβάσεις του ανέδειξε την προσφορά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ με την ανάληψη της διοίκησης του εφεδρικού Τάγματος της KFOR, την αστυνόμευση του Εναερίου Χώρου της Αλβανίας, της Βορείου Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο του Air Policing, καθώς και την έκτακτη κάλυψη του επιχειρησιακού κενού στην Standing NATO Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG 2), με τη διάθεση ναρκοθηρευτικού πλοίου.

Όσον αφορά την πανδημία COVID-19, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε την επιτυχία με την οποία η χώρα μας την αντιμετώπισε -λαμβάνοντας έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα- περιορίζοντας τις συνέπειες στον πληθυσμό στο ελάχιστο δυνατό, με τη συμβολή στην εθνική προσπάθεια και των ελληνικών ΕΔ, οι οποίες επίσης κατέγραψαν εντυπωσιακά μικρούς αριθμούς κρουσμάτων σε σχέση με τη δύναμή τους, αλλά και τη συνδρομή τους στην κοινή αντιμετώπιση της κρίσης COVID-19, στο πλαίσιο της Συμμαχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία της δράσης της Συμμαχίας στο Αιγαίο με την επιχείρηση «AEGEAN ACTIVITY» σχετικά με τη μεταναστευτική κρίση, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στα προσφέροντα δυνάμεις κράτη – μέλη και ειδικά στη Γερμανία και προέτρεψε τους ομολόγους του για μεγαλύτερη συνεισφορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.