ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Χρυσόμαλλο Δέρας – 21»: Το Γ’ ΣΣ ασκείται στον Ασκό Προφήτη

«Χρυσόμαλλο Δέρας – 21»: Το Γ’ ΣΣ ασκείται στον Ασκό Προφήτη

Η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων επιπέδου τακτικού συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος», με την ονομασία «Χρυσόμαλλο Δέρας – 21», πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση συμμετείχαν τμήματα της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «Ελασσών», της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών «Ελ Αλαμέιν», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά», μια ορεινή διμοιρία Πεζικού της Ρουμανίας, μια ομάδα Πεζικού των Σκοπίων, καθώς και παρατηρητές από τη Διοίκηση Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής, την Αλβανία, την Ιορδανία και την Κύπρο.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά και περιελάμβανε προκατάληψη εδαφών τακτικής σημασίας από αερομεταφερόμενη διμοιρία Πεζικού με ταυτόχρονη επίθεση συγκροτήματος μηχανοκίνητου λόχου Πεζικού, σε συνεργασία με μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα και με την υποστήριξη Πυροβολικού.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ, ο επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Ιωάννης Παπαναγνώστου, ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «Θράκη», αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος», αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, την τελική φάση παρακολούθησαν ο ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ, Captain Michael Edward Biery, της Ιορδανίας, Brigadier General Imad Mohammad Issa Yacoub και της Ρουμανίας, Colonel Nicolae Florin-Ion

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.