ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

11 Φεβρουαρίου τα νέα Apache ΑΗ-64DHA Longbow και επίσημα στην ΑΣ

11 Φεβρουαρίου τα νέα Apache ΑΗ-64DHA Longbow και επίσημα στην ΑΣ

Την Πέμπη 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσημη ένταξη των νέων ελικοπτέρων Apache AH-64DHA στην αεροπορική βάση της Αεροπορίας Στρατού

Την Πέμπη 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσημη ένταξη των νέων ελικοπτέρων Apache AH-64DHA στην αεροπορική βάση της Αεροπορίας Στρατού στα Μέγαρα. Τα 12 ελικόπτερα του τύπου πρόκειται να σχηματίσουν το 2ο  Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων) (ΤΕΕΠ)  φέρνοντας πρωτόγνωρες δυνατότητες στον αντιαρματικό αγώνα, αλλά και συμπληρώνοντας τα 19 AH-64A+ που υπηρετούν σήμερα με το 1ο  ΤΕΑΣ. Πρόκειται για μια ουσιαστική αναβάθμιση των δυνατοτήτων της ΑΣ φέρνοντάς την στο επίπεδο προηγμένων δυνάμεων που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο τύπο.

H σύμβαση για την απόκτηση των νέων AH-64DHA υπογράφηκε στις 28/08/2003 και ήταν συνολικού ύψους 593,54 εκ.$. και αφορούσε την απόκτηση δώδεκα ελικοπτέρων AH-64DHA εκ των οποίων τα τρία θα ήταν της έκδοσης AH-64DHA Longbow με το ραντάρ AN/APG-78 και την συσκευή AN/APR-48A RFI (Radio Frequency Interferometer) με προαίρεση για τέσσερα επιπλέον εκ των οποίων το ένα της έκδοσης AH-64D Longbow.

Τα ελικόπτερα παραδόθηκαν στο σύνολό τους στο διάστημα Φεβρουαρίου-Μάιου 2007 ακολούθησε όμως η καθυστέρηση των δύο περίπου ετών για τους γνωστούς λόγους.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα του ελικοπτέρου σε σχέση με το AH-64A+ είναι το νέο ραντάρ APG-78, οι βελτιωμένοι κινητήρες T-700-701C με μέγιστη διατηρητέα ισχύ στους 1660 shp, η νέα βελτιωμένη μονάδα ηλεκτροοπτικών και σκόπευσης Modernized TADS/PNVS, οι  δύο έγχρωμες οθόνες MFD 6×6 ιντσών για κάθε μία από τις δύο θέσεις των χειριστών, νέο ραντάρ ναυτιλίας ντόπλερ AN/ASN-157, υψομετρικό Ραντάρ AN/APN-209,  βελτιωμένο σύστημα πλοήγησης με συσκευή INS/GPS, διπλή αρτηρία MIL-STD 1553B με διπλό 32bit επεξεργαστή και λογισμικό σε γλώσσα Ada, βελτιωμένες επικοινωνίες ενώ τα ελικόπτερα διαθέτουν πλήρες σύστημα αυτοπροστασίας HIDAS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenent.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.