ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υπογράφεται από τον Ε.Βενιζέλο η προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. – 63 εκατ. ευρώ για RWM-ΑΤΚ

Υπογράφεται από τον Ε.Βενιζέλο η προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. – 63 εκατ. ευρώ για RWM-ΑΤΚ

Άλλη μια τέτοια επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα και βλέπουμε να ξεκινά η Ελλάδα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα με το επιθετικό πνεύμα που φανέρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός: Δύο εικοσιτετράωρα μετά την αναχώρησή του και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε εσπευσμένα οριστική λύση στην έλλειψη των πυρομαχικών των αρμάτων μάχης με τον υπογραφή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγγελο Βενιζέλο της προμήθειας των πυρομαχικών των αρμάτων μάχης LEO2HEL/A4, ύψους 63 εκατ. ευρώ.

Η προμήθεια περιλαμβάνει 12.000 + 3.000 βλημάτων μάχης των 120 χλστ. από την γερμανική εταιρεία Rheinmetall WM και την αμερικανική εταιρεία ΑΤΚ. Τα βλήματα είναι  9.000 διατρητιικά (APFSDS-T) DM63 από τους Γερμανούς και 3.000 χημικής ενέργειας M830A1. Σε αυτή την πρώτη παραγγελία δεν υπάρχουν εκπαιδευτικά διατρητικά DM38, αλλά υπάρχουν 3.000 παλαιά βλήματα DM12 που προφανώς δίνονται δωρεάν.

Με ανάλογη προμήθεια 15.000 DM63 είχαν ξεκινήσει και οι Τούρκοι τις παραλαβές σύγχρονων πυρομαχικών για τα LEO2A4 και το Μ60 SABRΑ ΙΙΙ που διαθέτουν και ακολούθησαν με την παραγγελία 10.000 χημικής ενέργειας αμερικανικών Μ830Α1, μέσω LoA και 10.000 διατρητικά CL3143 και εκρηκτικά CL3105 από το Ισραήλ.

Βέβαια η προμήθεια αφορά το 20% των συνολικών αναγκών σε πυρομαχικά για τα άρματα μάχης, αλλά η υπόλοιπη επιχειρησιακή ανάγκη θα καλυφθεί με διαγωνισμό. Στον φάκελο που έφτασε στο γραφείο του υπουργού Εθνικής  Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΓΕΣ, περιλαμβανόταν και η πρόβλεψη για τον διαγωνισμό.

Η γερμανική εταιρεία Rheinmetall φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει άριστες προσβάσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το “σύστημα Rheinmetall” είναι το μεγάλο κερδισμένο της συγκεκριμένης αξιολόγησης, έστω και αν την τελευταία στιγμή η αμερικανική ΑΤΚ κατάφερε να πάρει ένα καλό συμβόλαιο που θα της επιτρέψει στο μέλλον να κτυπήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις τον διαγωνισμό χωρίς το ντεζαβαντάζ της «μη πιστοποίησης» που χρησιμοποιούσαν ως επιχείρημα οι Γερμανοί…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.