ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άσκηση για μάχη εντός κατοικημένων περιοχών από το ΓΕΣ στον Έβρο (Φωτό)

Άσκηση για μάχη εντός κατοικημένων περιοχών από το ΓΕΣ στον Έβρο (Φωτό)

Την 18η Μαΐου 2010, πραγματοποιήθηκε άσκηση κατάληψης-ανακατάληψης-υπεράσπισης κατοικημένης περιοχής από το 535 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στις Φέρρες Έβρου. Η άσκηση αποτελεί την προσπάθεια να εκπαιδευτούν σε ένα διαφορετικό είδος αγώνα τα Μηχανοκίνητα Τάγματα. Η άσκηση κατάληψης-ανακατάληψης κατοιημένων περιοχών έχει κρίσιμες διαφορές και τελείως διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης από τις συνήθεις ασκήσεις σε ανοικτό πεδίο μάχης.

Την 18η Μαΐου 2010, πραγματοποιήθηκε άσκηση κατάληψης-ανακατάληψης-υπεράσπισης κατοικημένης περιοχής από το 535 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στις Φέρρες Έβρου.

Η άσκηση αποτελεί την προσπάθεια να εκπαιδευτούν σε ένα διαφορετικό είδος αγώνα τα Μηχανοκίνητα Τάγματα. Η άσκηση κατάληψης-ανακατάληψης κατοιημένων περιοχών έχει κρίσιμες διαφορές και τελείως διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης από τις συνήθεις ασκήσεις σε ανοικτό πεδίο μάχης.

Ειδικά για ένα Μηχανοκίνητο Τάγμα που εντός κατοικημένων περιοχών αντιμετωπίζει θανάσιμες απειλές για τα οχήματά του από την δράση ελαφρών αντιαρματικών όπλων. Απαιταίται συνεργασία με τα ελικόπτερα και ιδιαίτερα αποτελεσματικό συντονισμό με τα πεζοπόρα τμήματα που έχουν το κύριο καθήκον εξουδετέρωσης των αντιαρματικών ομάδων του εχθρού, αλλά και το να κατευθύνουν τα όπλα των ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ, όπως τα BMP-3HEL, κατά των κύριων σημείων αντίστασης.

Στην Ελλάδα η άσκηση εντός κατοικημένων περιοχών, εμφανίστηκε σχετικά αργά, μέσα στην δεκαετία του ’90 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μονάδων, κυρίως των νησιών. Τώρα, με την αλλαγή της απειλής και το ενδεχόμενο να απαιτηθεί επιχείρηση ανακατάληψης αστικών περιοχών, έχει επεκταθεί και σε μονάδες του Έβρου.

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές εικόνες από διάφορες φάσεις της άσκησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.