ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Nέο επεισόδιο με βλάβη UH-1H Xιούι – Πόσο θα συνεχίσουν να πετάνε υλικά εποχής Βιετνάμ;

Nέο επεισόδιο με βλάβη UH-1H Xιούι – Πόσο θα συνεχίσουν να πετάνε υλικά εποχής Βιετνάμ;

Νέο επεισόδιο βλάβης εν πτήσει ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού είχαμε πριν από λίγο, με έκτακτη προσγείωση στις 11:40 πμ ελικοπτέρου τύπου UH-1H (Χιούι) κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης. Ευτυχώς το ελικόπτερο προσγειώθηκε με ασφάλεια στην περιοχή Νίκη του Βόλου, όταν ο κινητήρας απώλεσε την ισχύ του.Οι χειριστές του ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν προκληθεί ζημιές στο ελικόπτερο. Ομάδα τεχνικών μεταβαίνει στον χώρο προσγείωσης για την επισκευή του ελικοπτέρου.

Φυσικά επενέρχεται πιεστικά το θέμα της ανάγκης εκσυγχρονισμού του στόλου των UH-1D/H. Από την στιγμή που είναι πρακτικά αδύνατο να αντικατασταθούν περί τα 75 ελικόπτερα μεσαίας μεταφορικής ικανότητας ένα οικονομικό πρόγραμμα αναβάθμισης κινητήρων και δομικής ενίσχυσης των μερών τους είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο.΄Τουλάχιστον για έναν αριθμό 20-30 ελικοπτέρων.

Στην διεθνή αγορά υπάρχουν kit με 2-3 εκατ. ευρώ ανά ελικόπτερο τα οποία αυξάνουν εντυπωσιακά τις δυνατότητες του ελικοπ΄τερου, αλλά το σημαντικότερο πολλαπλασιάζουν την ασφάλεια του μεταφερόμενυ πληρώματος.

Επιτέλους ας ληφθεί μία απόφαση ουσιαστικής ενείσχυσης της Αεροπορίας Στρατού, πέρα από τα εκατοντάδες εκταομμύρια που δαπανώνται για νέα επιθετικά ή μεταφορικά ελικόπτερα..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.