ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στην τελική ευθεία προς τον «Παρμενίωνα»- Τα μηχανοκίνητα της XXV ΤΘΤ σε διάβαση ποταμού

Στην τελική ευθεία προς τον «Παρμενίωνα»- Τα μηχανοκίνητα της  XXV ΤΘΤ σε διάβαση ποταμού

Στην τελική ευθεία προς τον «Παρμενίωνα 2010»  συνεχίζονται οι ασκήσεις του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) προκειμένου να έρθει στο κατάλληλο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας που απαιτεί η μεγάλη διακλαδική αυτή άσκηση.

Στο πλαίσιο αυτό κύριες μονάδες κρούσης του ΣΞ, ασκούνται δείχνοντας παράλληλα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε μια περίοδο όπου οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων μειώνονται. Έτσι μετά την 50η ΜΚ-Ταξιαρχία και την 1η Ταξιαρχία Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών άλλη μια κύρια μονάδα του ΣΞ η XXV Tτεθωρακισμένη Ταξιαρχία (ΤΘΤ) πραγματοποίησε μεγάλη άσκηση διάβασης υδάτινου κωλύματος. Η XXV ΤΘΤ αποτελεί μια από τις μονάδες καθώς στο δυναμικό της διαθέτει τα άρματα μάχης Leopard 2HEL την αιχμή του δόρατος των ελληνικών Τεθωρακισμένων δυνάμεων.

Η όλη δραστηριότητα εκτός από την διατήρηση του υψηλού βαθμού ετοιμότητας εντάσσονται, όπως και προελέχθη και στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2010» που αναμένεται να πραγματοποιηθεί κανονικά τον ερχόμενο Νοέμβριο, σε αντίθεση  με το 2009, όπου η άσκηση είχε ακυρωθεί λόγω των εθνικών εκλογών.

Η διάβαση υδάτινου κωλύματος συνιστά μια δύσκολη, τόσο από άποψη τεχνικής κατάρτισης, αναφορικά με την απαραίτητη γεφυροποιία, όσο και από τις απαιτήσεις των πληρωμάτων των μηχανοκίνητων μέσων τα οποία κινούνται σε δύσκολα και απαιτητικά εδάφη. Η όλη διαδικασία μπορεί να εγκυμονεί αρκετές απρόβλεπτες καταστάσεις, και εάν σε αυτό συνυπολογιστεί και το γεγονός πως αυτή θα πραγματοποιείται σε περίοδο επιχειρήσεων, δείχνει το χαρακτηριστικό πεδίο δυσκολίας των παραπάνω ασκήσεων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.