ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ΠΕΠ RM-70 «βγάζει» ο ΕΣ – Βολές του συστήματος στην 95 ΑΔΤΕ (βίντεο)

Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ΠΕΠ RM-70 «βγάζει» ο ΕΣ – Βολές του συστήματος στην 95 ΑΔΤΕ (βίντεο)

Μέσα στις δέκα κορυφαίες προτεραιότητες του Ελληνικού Στρατού στο ΕΜΠΑΕ 2011-2015 περιλαμβάνεται σύμφωνα ασφαλείς πληροφορίες ο εκσυγχρονισμός τουλάχιστον 48 μονάδων των Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων RM-70, 150 συστήματα των οποίων είχαν παραληφθεί την περίοδο 1991-92 από τα αποθέματα του του πρώην ανατολικογερμανικού Στρατού. Τα συστήματα βρίσκονταν σε αρκετά καλή κατάσταση και περιλάμβαναν σημαντικό αριθμό οχημάτων της ίδιας σειράς, ειδικά διασκευασμένων για τη μεταφορά εφεδρικών πυρομαχικών. Το συνολικό κονδύλι που προβλέπεται για τον εκσυγχρονισμό των 48 συστημάτων ανέρχεται σε 28,8 εκατ. ευρώ και θα αφορά την αναβάθμιση των ρουκετών

Μέσα στις δέκα κορυφαίες προτεραιότητες του Ελληνικού Στρατού στο ΕΜΠΑΕ 2011-2015 περιλαμβάνεται σύμφωνα ασφαλείς πληροφορίες ο εκσυγχρονισμός τουλάχιστον 48 μονάδων των Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων RM-70, 150 συστήματα των οποίων είχαν παραληφθεί την περίοδο 1991-92 από τα αποθέματα του του πρώην ανατολικογερμανικού Στρατού. Τα συστήματα βρίσκονταν σε αρκετά καλή κατάσταση και περιλάμβαναν σημαντικό αριθμό οχημάτων της ίδιας σειράς, ειδικά διασκευασμένων για τη μεταφορά εφεδρικών πυρομαχικών.

Το συνολικό κονδύλι που προβλέπεται για τον εκσυγχρονισμό των 48 συστημάτων ανέρχεται σε 28,8 εκατ. ευρώ και θα αφορά την αναβάθμιση των ρουκετών (σύστημα προώθησης με αύξηση της ακτίνας δράσης μέχρι και 40 χλμ. ανάλογα με τον πρόγραμμα που θα επιλεγεί και της κεφαλής). Θα υπάρξει και μια προαίρεση για 24 επιπλέον συστήματα. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο ΕΣ συνολικά 116 ΠΕΠ RM-70, τα οποία έχουν εντυπωσιάσει τ΄σο με την αξιοπιστίας τους όσο και με τπον τεράστιο όγκο πυρός. Σε ότι αφορά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έχει εκτιμηθεί ιδιαίτερα το γεγονός ΄τι υπάρχει μεγάλο απόθεμα βλημάτων και κατά αυτόν το τρόπο το πρόγραμμα είναι περισσότερο συμφέρον  από το να οδεύσουμε σε αγορά καινούργιων συστημάτων ΠΕΠ. Υποψήφια προγράμματα εκσυγχρονισμού είναι το ρωσικό «πακέτο» που προτείνει η Rosoboronexport, ένα γερμανικό της DIHL, ένα σλοβακικό κλπ.

Το σύστημα κατέδειξε για άλλη μια φορά την υψηλή φονικότητα και την αξιοπιστία του στις βολές που πραγματοποιήθηκαν από προσωπικό μονάδων πυροβολικού της 95 ΑΔΤΕ  στη Ρόδο  από 2 έως 4  Νοεμβρίου 2010, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης. Οι βολές πραγματοποιήθηκαν τόσο από συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων ΠΕΠ RM-70 όσο και από αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ-109.

/>Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.