ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κινητικότητα στο πρόγραμμα των BMP-3HEL – Συγκροτείται νέα επιτροπή διαπραγματεύσεων

Κινητικότητα στο πρόγραμμα των BMP-3HEL – Συγκροτείται νέα επιτροπή διαπραγματεύσεων

Εξελίξεις είχαμε μετά από αρκετό καιρό στο πρόγραμμα της υλοποίησης της διακρατικής ελληνορωσικής συμφωνίας των ΤΟΜΑ BMP-3HEL με τον τερματισμό του έργου της Επιτροπής που συνεδρίαζε τα τελευταία 2,5 χρόνια για την κατάρτιση της σύμβασης προμηθείας των οχημάτων εν όψει της σύστασης νέας Επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με το πρόγραμμα επί τη βάσει της τροποποίησης επί μέρους τμημάτων της διακρατικής (κατάργηση αντισταθμιστικών, ρητρών, εγγυητικών επιστολών κλπ).

Ο τερματισμός του έργου της προηγούμενης επιτροπή ήταν προϋπόθεση για να κινηθεί εκ νέου το πρόγραμμα, αφού είχε ολοκληρώσει το έργο της και η περαιτέρω λειτουργίας της ήταν άνευ ουσίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιτροπή έκανε άριστη δουλειά στο τεχνικό σκέλος, άσχετα αν δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση, αφού προέκυψαν τροποποιήσεις, αλλά η ρωσική πλευρά από την στιγμή που αποφασίστηκε από κοινού με την ελληνική να υπάρξουν τροποποιήσεις της διακρατικής προς την κατεύθυνση μείωσης του κόστους, πίεζε να δημιουργηθεί η νέα επιτροπή και αυτό προαπαιτούσε την διάλυση της νυν.

Γενικά είναι η πρώτη εξέλιξη στο πρόγραμμα μετά από τον περασμένο Μάρτιο και μεγαλύτερη κινητικότητα αναμένεται να αποκτήσει από τις ερχόμενες εβδομάδες με την σύσταση της νέας επιτροπής. Η παλιά επιτροπή διαπραγματεύσεων διαλύθηκε με απόφαση στις 22 Νοεμβρίου του νέου Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Δ.Γεωργιόπουλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.