ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κέντρο Πληροφοριών ΓΕΣ

Κέντρο Πληροφοριών ΓΕΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), από τον Οκτώβριο του 2006 κατόπιν διαταγής του, συστάθηκε και λειτουργεί ως τμήμα στο 2ο Επιτελικού Γραφείου του ΓΕΣ το Κέντρο Πληροφοριών (ΚΕΠΛΗ/ΓΕΣ).

Το Κέντρο Πληροφοριών έχει επανδρωθεί με τα πλέον έμπειρα στελέχη στον τομέα των πληροφοριών και της πληροφορικής. Αποστολή του Κέντρου Πληροφοριών είναι η συλλογή, καταγραφή και εκμετάλλευση των στρατιωτικών ειδήσεων και πληροφοριών που μεταδίδονται από τα ελληνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.) καθώς και από τα γνωστά ανά τον κόσμο δίκτυα μετάδοσης στρατιωτικών ειδήσεων και πληροφοριών μέσω διαδικτύου. Παράλληλα λειτουργεί και Ομάδα Διερεύνησης Διαρροών Στρατιωτικών Πληροφοριών στο διαδίκτυο. Η ομάδα αυτή έχει σαν αποστολή να προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις, από εσκεμμένες ή εξ΄ αμελείας διαρροές, στρατιωτικών εγγράφων στο διαδίκτυο. Είναι στελεχωμένη με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και έχει στη διάθεσή της το κατάλληλο υλικό για έρευνα και εντοπισμό διαρροών στρατιωτικών πληροφοριών. Διενεργεί καθημερινές εφόδους, δειγματοληπτικά σε στρατιωτικά δίκτυα που είναι σε λειτουργία, για να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα απαραίτητα, μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα δε, ελέγχει και το διαδίκτυο, για ύπαρξη σε αυτό, στρατιωτικών πληροφοριών. Η Ομάδα Διερεύνησης Διαρροών Στρατιωτικών Πληροφοριών στο διαδίκτυο συνεργάζεται στενά με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στα πλαίσια της διερεύνησης διαρροής στρατιωτικών πληροφοριών στο διαδίκτυο. Από τον Οκτώβριο που συστάθηκε το Κέντρο Πληροφοριών έχουν εντοπιστεί και οδηγηθεί στην δικαιοσύνη, έξι περιπτώσεις διαρροής στρατιωτικών πληροφοριών στο διαδίκτυο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.