ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τηλεκπαίδευση Στελεχών στη ΣΔΙΕΠ

Τηλεκπαίδευση Στελεχών στη ΣΔΙΕΠ

Πληροφορίες για τη ΣΔΙΕΠ (Σχολή Διοίκησης και Επιτελών) του Ελληνικού Στρατού αλλά και την ενσωμάτωση τεχνολογιών τηλεκπαίδευσης για την αναβάθμιση του παρεχόμενου επιαποδέσμευσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Η φοίτηση στη ΣΔΙΕΠ είναι διάρκειας 5,5 μηνών και φοιτούν σε αυτή αξιωματικοί των Όπλων και Σωμάτων (Τεχνικό-ΤΧ, Εφοδιασμού-Μεταφορών-ΣΕΜ, Υλικού Πολέμου-ΣΥΠ, Έρευνας και Πληροφορικής-ΕΠ) απόφοιτοι της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ). Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, μετά την αποφοίτησή τους από το τμήμα προκεχωρημένης εκπαίδευσης του Όπλου-Σώματος. Επίσης μπορούν να φοιτήσουν και αξιωματικοί απόφοιτοι Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), ΣΑΝ (Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής) καθώς και των Σωμάτων (Γ) και (Ε) και των κοινών Σωμάτων, μετά από έγκριση του ΓΕΣ ή ΓΕΕΘΑ, Ελληνοκύπριοι αξιωματικοί καθώς και αλλοδαποί. Η ΣΔΙΕΠ αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της εκπαίδευσης των αξιωματικών μεταξύ των προκεχωρημένων Τμημάτων των Σχολείων των Όπλων-Σωμάτων και της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ). Άρχισε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο 2003, μετά την κατάργηση της Σχολής Επιτελών (ΣΧΕΠ) και της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και την δημιουργία της ΑΔΙΣΠΟ. Η φοίτηση είναι υποχρεωτική για τους αξιωματικούς προελεύσεως ΣΣΕ και κάθε τάξη ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της σε δύο σειρές. Η σχολή παρέχει στους αξιωματικούς γενική εκπαίδευση στη στρατιωτική επιστήμη και τέχνη, με σκοπό να καταρτίζει αξιωματικούς-επιτελείς και να προετοιμάζει διοικητές, ικανούς να χειρίζονται τα προβλήματα ενός σύγχρονου πολέμου, σύμφωνα με το ισχύον δόγμα του Στρατού Ξηράς. Η Σχολή στεγάζεται και λειτουργεί σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «ΝΤΑΛΙΠΗ» στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιούλιο του 2006, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου αμφιθεάτρου χωρητικότητας 230 ατόμων. Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή δύο κτιρίων-ξενώνων, σε χώρο του στρατοπέδου με δυνατότητα στέγασης 96 σπουδαστών ανά εκπαιδευτική σειρά. Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας του  ΓΕΣ για εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης των στελεχών, καθορίσθηκε η λειτουργία προγράμματος τηλεκπαίδευσης με  τη χρήση  διαδικτύου-ηλεκτρονικών  υπολογιστών,  για  τους  υποψήφιους σπουδαστές  από  τον  τόπο  διαμονής  τους.  Συγκεκριμένα  θα  εφαρμοστεί  για  πρώτη  φορά  από τον Απρίλιο  έως τον Ιούνιο 2007  και αφορά στην προετοιμασία  τους  για φοίτηση στη ΣΔΙΕΠ, με την 9η Εκπαιδευτική Σειρά (Σεπτέμβριος 2007-Φεβρουάριος 2008). Η παραπάνω προσπάθεια  θα  συμβάλλει  θετικά  στην  καλύτερη  προετοιμασία  των  εκπαιδευομένων  πριν  την  φοίτησή  τους,  στον  εγκλιματισμό  τους   στο  πνεύμα  της  Σχολής  και  θα  αναβαθμίσει  γενικά   το  επίπεδο   εκπαίδευσής  τους.    

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.