ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προς ομαλοποίηση το πρόγραμμα Leopard 2HEL;

Προς ομαλοποίηση το πρόγραμμα Leopard 2HEL;

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες φαίνεται ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν την υλοποίηση της σύμβασης των Leopard 2HEL, της μεγαλύτερης στην ιστορία του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ) βαίνουν προς επίλυση.

Συγκεκριμένα σε σύσκεψη που έγινε χθες στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Krauss-Maffei-Wegmann συμφωνήθηκαν τα μέτρα εκείνα που θα οδηγήσουν στην ομαλοποίηση της κατάστασης. Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Άμυνας Dr. Franz Josef Jung, στην Αθήνα. Κατά κάποιο τρόπο δε δικαιολογεί και την εκφρασθείσα από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας αισιοδοξία κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο υπουργών. Όπως είχε δηλώσει τότε ο κ. Μεϊμαράκης «…σήμερα έγινε γνωστό ότι από τις συζητήσεις που έχουν γίνει σχεδόν έχουν ξεπεραστεί τα ζητήματα, τα οποία είχαν υπάρξει και θεωρώ ότι μετά και από τις τελικές συζητήσεις που θα έχει ο κ. Βασιλάκος με την εταιρία, το πρόγραμμα για τα Leopard θα προχωρήσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί και αυτά τα θέλει ο Ελληνικός Στρατός, καθώς θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος των χερσαίων δυνάμεών μας. Κατά συνέπεια ότι είχε παραγγείλει η Ελλάδα μέχρι σήμερα το χρειάζεται, το θέλει και είμαστε έτοιμοι εφόσον πληροί τις συμβατικές υποχρεώσεις – γεγονός αυτονόητο – να το παραλάβουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζουμε ότι, όπως αποκάλυψε το www.defencenet.gr και η «Σ» στο τεύχος που κυκλοφόρησε στις 15 του τρέχοντος μήνα, στις 28 Φεβρουαρίου 2007 το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), ζήτησε από την κατασκευάστρια KMW να προσέλθει να υπογράψει πρωτόκολλο απόρριψης των πρώτων 14 αρμάτων μάχης λόγω μη συμφωνίας τους με τις προδιαγραφές που προβλέπονται στη σύμβαση.  Τελικά το πρωτόκολλο υπεγράφη με επιφύλαξη από την εταιρία. Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεπάγεται και την επιβολή ποινικών ρητρών. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί η εταιρία επικαλέστηκε επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος της. Ο μόνος τρόπος για την αποφυγή επιβολής ποινικών ρητρών είναι η μερική λύση της σύμβασης που προϋποθέτει συμφωνία των δύο μερών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.